hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hamas, İsrail ile takas anlaşması şartını yineledi

    KAYNAKCNN TÜRK

    Hamas, ABD Başkanı Joe Biden'ın duyurduğu 3 aşamadan oluşan ateşkes önerisiyle ilgili yeni bir açıklama yaptı. Hamas Sözcüsü, "Gazze'deki saldırılar durmazsa anlaşma yapılmayacağını" tekrarladı. İsrail'in sonsuz müzakereler yapmak istiyor gibi göründüğünü söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Gazze Şeridi'nde kalıcı bir ateşkesi ve kapsamlı bir geri çekilmeyi güvence altına alan, garanti eden veya onayan bir tutum olmadıkça, ciddi ve gerçek bir takas anlaşmasını kabul edemeyiz."

    ABD Başkanı Joe Biden'ın duyurduğu 3 aşamadan oluşan ateşkes önerisiyle ilgili konuşan Hamas yetkilisi Usame Hamdan, takas anlaşması şartlarını yineledi.

    Hamas, İsrail ile takas anlaşması şartını yineledi

    Hamas'ın arabulucu taraflara, "İsrail'in kalıcı ateşkes ve Gazze'den çekilme konusunda net bir cevap vermesi" şartını ilettiğini aktaran Hamdan ekledi: "Başkan Biden, herhangi bir anlaşmanın ateşkes ve Gazze'den çekilmeyi içermesi gerektiğini vurguladı. Filistinliler olarak istediğimiz budur. Buna aykırı İsrail fikirlerini dinlemekle ilgilenmiyoruz çünkü bunların hiçbir değeri yok."

    Hamas, İsrail ile takas anlaşması şartını yineledi

    Hamas yetkilisi, İsrail'in istediği anlaşmanın mümkün olamayacağını da vurguladı. “Bu ret İsrail'in sadece bir aşama istediğini doğruluyor. Bu aşamada rehineleri alıyor, ardından saldırganlığını ve halkımıza karşı savaşını yeniden başlatıyor. İsrail ateşkes istemiyor.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow