hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hamas: İran, Filistin direnişine destek vermeye hazır

    Hamas: İran, Filistin direnişine destek vermeye hazır
    expand
    KAYNAKAA

    Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı el-Aruri, Tahran'ın Filistin davası konusunda tutumunun sabit olduğunu belirterek, "Tahran yönetimi Filistin direnişine destek vermeye hazır" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri, İran'ın Filistin davası konusundaki tutumunun sabit olduğunu ve Filistin direnişine destek vermeye hazır olduğunu belirtti.

    Aruri, Katar merkezli Al Jazeera kanalındaki bir programda yaptığı açıklamada, İran'ın Filistin davası konusundaki tutumunun net ve sabit olduğunu, İsrail oluşumunun meşruiyetini tanımadığını ifade etti.

    Filistin'den Trump'ın sözlerine yanıt: Bize şantaj yapamayacaklar!

    "İstemediğimiz bir konum"

    Hamas yetkilisi Aruri, "Tahran yönetimi Filistin direnişine destek vermeye hazır." dedi. Öte yandan Aruri, Hamas'ın Suriye ile ilişkileri düzeltmek için çalışmalar yaptığı ve iletişimini sürdürdüğü iddialarını yalanladı.

    Hamas'ın Körfez ülkeleriyle iyi ilişkiler içinde olmaya özen gösterdiğini vurgulayan Aruri, "Bizden herhangi bir Körfez ülkesine yönelik hiçbir kötü söz çıkmadı. Buna rağmen Körfez'de olmak istemediğimiz bir konuma oturtulduk." ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kudüs mesajı

    'Müzakere fırsatlarını yok ediyorlar'

    İsrail'in iktidardaki Likud Partisi Merkez Komitesinin, Filistin toprağı olan Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin İsrail'e ilhak edilmesini öngören yasa tasarısını onaylamasını da değerlendiren Aruri, "Bu, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesi kararından daha az tehlikeli değil." diye konuştu. Aruri, Likud Partisinin kararının gözetimsiz ve hesapsızca alınmış olduğunu belirterek, "Bu, Filistin davasının çözümü için uluslararası kanunlara dayanarak yapılabilecek müzakere fırsatlarını yok etmek anlamına geliyor." değerlendirmesini yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow