Halid Meşal'in AK Parti kongresine katılmasına ABD'den tepki

Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal’in hafta sonunda AK Parti Konya 5’inci Olağan İl Kongresi'ne katılmasına ABD’den tepki geldi.
Dışişleri Bakanlığı Basınla İlişkiler Direktörü Jeff Rathke, basın toplantısında konuyla ilgili olarak kendisine yöneltilen sorulara verdiği yanıtta, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, ABD'nin donanımlı bir yabancı terör örgütü olarak gördüğü Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Meşal ile görüşmesinin Washington’ı kaygılandırdığını ve bu kaygıyı Türk yetkililere ilettiklerini söyledi.
Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal AK Parti kongresinde
Rathke, Meşal'in Konya'da Davutoğlu ile birlikte kongreye katılması ve konuşma yapmasıyla ilgili sorulan soruya verdiği yanıtta "Hamas bizim yabancı terörist örgütleri listemizde. Hamas'a karşı duruş ve tavrımızda bir değişiklik söz konusu değil. Hamas, önceki zamanlarda olduğu gibi terörist faaliyetlerini sürdüren, geçtiğimiz yaz mevsiminde de İsrail ile olan çatışmada da taşıdıkları niyetleri göstermiş bir örgüttür. Üst düzey Türk yetkilileri ile Hamas ve Türkiye arasındaki ilişkiler hakkındaki endişelerimizi dile getirmeyi sürdürüyoruz, bunlar içinde Halid Meşal'in son ziyareti de var" dedi.
İstifa eden AKP Kadın Kolları Başkanı'ndan iddialar
Türk hükümetinin Hamas üstündeki etkisini bildiklerinden dolayı, soğukkanlılığın sağlanması ve gereksiz şiddet olaylarının önlemesi için, Türk hükümetinden Hamas'a baskı yapmasını istediklerini dile getiren Rathke, Meşal'in hafta sonundaki Türkiye ziyaretinden sonra ABD'nin endişelerini yeniden dile getirdiğini belirtti.
Gazeteci Sedef Kabaş attığı tweet nedeniyle gözaltına alındı
Rathke, gazeteci Sedef Kabaş'ın sosyal medyada paylaştığı bir mesaj gerekçesiyle gözaltına alınmasına ilişkin soruya verdiği yanıtta da, "Bu konuya ilişkin bilgim yok. Ancak buradan ve Türk yetkililer ile ilişkilerimizde, gazetecilere yaklaşım ve özgür medya ile siyasi ya da başka muhalif görüşlerin özgürce açıklanabilmesi ile ilgili olarak endişelerimizi paylaştık. Bu bizim önemsediğimiz ve yeri geldiğinde Türk yetkililere dile getirdiğimiz bir konudur" dedi.
Beyaz Saray'dan çok özel fotoğraflar
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ABD basını yazdı: Trump yönetiminden 1 milyon göçmeni sınır dışı etme planı
ABD'nin Çin'e uyguladığı tarifeler: Akıllı telefon ve bilgisayarlara gümrük vergisi muafiyeti
27 yaş laneti! Ünlü model Lucy Markovic'in trajik ölümü...
Kızıl Gezegen'den yeni sismik veriler elde edildi
İlk adımı kim atacak? Trump telefon bekliyor, Şi’den ses yok...