Halep'te ateşkes anlaşmasına varıldı

Halep'te bozulan ateşkesin yeniden kurulması için yapılan görüşmelerde gelişme var. ABD'li yetkililere göre ABD ve Rusya Halep'te ateşkes için anlaşmaya vardı.
Berlin'de Suriye görüşmeleri kapsamında Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi Başkanı Riyad Hicab ile İngiltere ve Avrupa Birliği temsilcileri bir araya geldi.
Resmi açıklamanın ilerleyen saatlerde yapılması bekleniyor. İsmi açıklanmayan kaynaklara göre anlaşmaya dün akşam saatlerinde varıldı, bugün öğlen saatlerinde de ateşkes uygulanmaya başlandı.
Kararın halep'te devam eden çatışmaları ne yönde etkileyeceği merak konusu. Daha önce Şam dışında ve Lazkiye'de tekrar ateşkes kararı çıkmıştı.
ABD Dışişleri Bakanlığı da açıkladı
ABD Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de çatışmaların durdurulmasının Halep'i de kapsaması için gerekli düzenlemelerin Rusya ile sonuçlandırıldığını, düzenlemelerin Şam saati ile 00.01'de yürürlüğe girdiğini bildirdi.
Görüşmelere katılan Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Suriye'deki iç savaş konusunda başlatılan barış görüşmelerine yeniden başlanmasını istedi. Steinmeier, yaptığı açıklamada, Halep'e saldırıları kınadıklarını belirterek, "Ya Viyana’da başlatılan ve Münih'te devam edilen barış görüşmelerini yeniden yoluna koyarız ya da şiddetin tırmanmasını ve iç savaşın devam etme riskiyle karşı karşıya kalırız." dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Çarpıcı iddia: İsrail İran'ı vuracaktı, Trump reddetti! Gantz: ABD ile Orta Doğu’yu değiştirme vakti geldi!
Uzayda Yaşamın Şimdiye Kadarki En Güçlü Kanıtı Bulundu! Dünya’dan Yaklaşık 9 Kat Büyük Kütleye Sahip…
Sır görüşmenin perde arkası! Çözüm Davud’un yolunda değil...
ABD-Çin tarife restleşmesinde yeni gelişme: ‘Yüzde 245’ tehdidi geldi!
Mahkumlarla poz, operasyonu ifşa... ABD, Kristi Noem'i konuşuyor: "Bakan mı fenomen mi?"