hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hakan Fidan'ın Blinken'a mesafeli duruşunun nedeni belli oldu

    Ankara’daki Hakan Fidan-Antony Blinken görüşmesine damga vuran anlara ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Dışişleri Bakanlığı’nın girişinde Bakan Fidan’ın ABD’li mevkidaşı ile tokalaşırken geri çekilmesi sosyal medyanın gündemine oturmuştu. Hande Fırat, perde arkasında yaşananları kaleme aldı…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAPIDA TELEFONU KAPATMASINI BEKLEMEDİ

    Baş başa ve heyetler arası yapılan görüşmelerin ayrıntısına geçmeden, ilk ana döneceğiz. Bölge turu çerçevesinde Ankara’ya gelen Blinken’in Dışişleri Bakanlığı’nın girişinde, Fidan ile tokalaşırken öpmek için hamle yapması ancak Hakan Fidan’ın geri çekilmesi gözlerden kaçmadı. O an sosyal medyanın gündemine damga vurdu. Peki Fidan niye geri çekildi?

    Blinken’ın aracı Dışişleri Bakanlğı’nın kapısına geldiğinde, her konuk bakana yapıldığı gibi Hakan Fidan aşağıya inerek, bakanlığın kapısının önüne çıktı. Ancak Blinken arabadan inmedi, telefonla konuşmakta olan Blinken arabadan çıkmayınca; Fidan da geriye dönerek içeri girdi. Diplomatik nezaketsizlik gösteren Blinken’ı içeride karşılayan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı’nın öpme hamlesini de geri çevirdi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow