hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    HABER || Savaş ilanı vurgusu: İsrail kırmızı çizgiyi geçti!

    HABER || Savaş ilanı vurgusu: İsrail kırmızı çizgiyi geçti
    expand

    İsrail’in salı ve çarşamba günleri Lübnan’da çağrı cihazı ve telsizleri uzaktan infilak ettirerek aralarında sivillerin de bulunduğu 32 kişiyi öldürmesinin ardından dün Hizbullah lideri Hasan Nasrallah kameraların karşısına çıktı. Konuşmasını intikamı simgeleyen kırmızı renkli bir arka planın önünde yapan Nasrallah, İsrail’in tüm kırmızı çizgileri geçtiğini belirterek bunun bir savaş ilanı olduğunu vurguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail’in kasıtlı olarak binlerce Lübnanlıyı öldürmek istediğini, saldırıların bir çoğunun hastane, eczane, pazar yeri, dükkân ve hatta kadın ve çocukların da bulunduğu özel konutlarda düzenlendiğinin altını çizerek yaşananları terör eylemi ve katliam olarak niteledi. Nasrallah’ın konuşması öncesi ve sırasında İsrail savaş uçakları Lübnan’da bazı noktaları bombaladı ve Beyrut üzerine alçak uçuş gerçekleştirdi. Beyrutlular sonik patlama sesi duyulduğunu belirtti.

    HABER || Savaş ilanı vurgusu: İsrail kırmızı çizgiyi geçti

    SINIRA DÖNEMEYECEKLER

    İsrail’in teknolojik açıdan üstün olduğunun farkında olduklarını dile getiren Hizbullah lideri, “Bu darbe bizi diz çöktürmedi ve çöktürmeyecek” diye konuştu. Öte yandan İsrail’e cevap vereceklerini aktaran Nasrallah, “Daha önce duymayacağınız şeyler duyacaksınız” dedi. İsrailli liderlere seslenen Nasrallah, “İşgalci halkınız Lübnan sınırına dönemeyecek” diyerek meydan okudu. Lübnan içerisinde bir tampon bölge kurulmasını savunan İsrailli komutanlara “akılsız” ifadesini kullanan Nasrallah, “Umarım gelirler ve bu bizim için bir fırsat olur” diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow