Güvenlik uyarılarını dikkate almadı

Titan denizaltısında 4 kişiyle birlikte ölen şirketin sahibi Rush’ın güvenlik uyarılarını “Temelsiz çığlıklar” diyerek reddettiği ortaya çıktı
ABD’li OceanGate şirketine ait 6.5 metrelik Titan adlı turistik denizaltıdaki 5 kişi, 18 Haziran’da Atlas Okyanusu’nun kuzeyinde 1912’de batan Titanik gemisinin enkazını görmeye gidiyordu. Ancak 3.800 metre derinlikteki Titanik enkazının olduğu alana inen Titan’da patlama olduğu ve içindeki 5 kişinin öldüğü geçen perşembe açıklandı. Tümü zengin ve maceracı olan Titan kurbanlarından biri de OceanGate’in sahibi Stockton Rush idi. 61 yaşındaki Amerikalı Rush’un Titan ile ilgili hayati uyarıların hiçbirine aldırmadığı ortaya çıktı.
Film yapımcısı Rob McCallum, Rush’a yolladığı pek çok mailde Titan’ın güvenilir olmadığını belirterek, “Müşterilerini ve kendini riske atıyorsun. Titan bağımsız bir ajans tarafından onaylanana kadar bu denizaltını kullanmayın. Bir denizaltı sınıflandırılana, test edilene ve kanıtlanana kadar ticari derin dalış operasyonları için asla kullanılmamalıdır. Tüm bir sektörü riske atıyorsunuz” diye yazmış. Ancak Rush, “Bunlar temelsiz çığlıklar, yeniliği engellemek için güvenlik argümanını kullanan endüstri oyuncularından bıktım” diye cevap vermiş. “Titanik” filminin yönetmeni olan James Cameron da Titan’ın riskli olduğu konusunda OceanGate şirketini birçok kez uyardığını söyledi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Alman Sismolog Bohnhoff'tan Marmara Depremi Yorumu: Gerilim İstanbul Yönüne Doğru Arttı! İki Senaryoyu Anlattı…
Vatikan'ı Karıştıran Talep: Skandallarla Anılan Kardinal, Papa Seçiminde Yer Almak İstiyor!
Rusya'dan acı haber: Elbruz Dağı'nda 2 Türk dağcı hayatını kaybetti
Dünyanın en çok kitap okuyan ülkeleri açıklandı
Papa Francis'in Naaşı Ziyarete Açıldı! Aziz Petrus Bazilikası’na Getirildi: İsviçreli Muhafızlar Nöbette…