hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gazzeliler aylardır defalarca yerinden edildi

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail saldırıları aylardır devam ederken, şeritteki Gazzeliler defalarca yerinden edildi. Tüm hayatlarını geride bırakmak zorunda kalan Gazzeliler için geçmiş yaşamlarından bugüne yalnızca anahtarlıklarına takılı birbirinden farklı anahtarlar kaldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tek anahtarlığın içinde takılı çok sayıda anahtar.

    İsrail saldırılarının aylardır devam ettiği Gazze Şeridi’nde hayatta kalma mücadelesi veren Gazzeliler, sayısız kez yerinden edildi.

    Eski hayatlarını, huzur dolu evlerini geride bırakmak zorunda kalan Gazzelilerin elinde ise yalnızca fotoğraf albümleri ve aylar için yaşadıkları evlerin anahtarları kaldı.

    Gazzeliler aylardır defalarca yerinden edildi

    "Evimin anahtarını aldım, fotoğraf albümünü aldım çünkü bunların yeri doldurulamaz. Belki evimize döneriz, onu açarız ve yeniden orada yaşarız. Sevgili, yeri doldurulamaz fotoğraflarımız hayatımızda olan ve onları yeniden yaşayabileceğimiz güzel anılardır."

    Anahtar sayısı ne kadar artarsa artsın 7 Ekim öncesi yaşadıkları evlerinin anahtarlarını bırakmayacaklarını vurgulayan Gazzelilerin tek umudu bir gün yeniden eve dönmek.

    "Bu anahtar evlerimize döneceğimiz umudunu temsil ediyor ve bir hatıra olarak kalıyor. Geri dönüp evimizi bulamamamızın kötü bir hatıra olduğu doğru."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gazzeliler aylardır defalarca yerinden edildi

    "Bir daha evimize döneriz, yine onunla evin kapısını açarız ümidiyle anahtarı saklıyorum. Onu ne zaman görsem evimi hatırlıyorum. Hala evimize dönmemiz ve hayatlarımızı daha önce yaptığımız gibi güvenli, istikrarlı ve rahat bir şekilde yaşamamız için dua etmeye devam ediyorum."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow