hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gazze'de mucize bebek hayatını kaybetti...

    KAYNAKCNN TÜRK

    Gazze'de annesi ve babası İsrail saldırısında ölen bir bebek dünyaya gelmişti. Bebeğe kendisini koruyan ve öldükten sonra bile hayat veren annesine saygı duruşu olarak Sabrin ismi verilmişti. Saldırıda tüm ailesini kaybeden hem öksüz hem de yetim bebek yaşam mücadelesini kaybetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mucize bebek olarak doğdu ama yaşam mücadelesi çok kısa sürdü. Gazzeli Sabrin bebek hayatını kaybetti. Annesi Sabrin Al-Sakani, kuşatma altındaki Gazze Şeridi'nin sınır kenti Refah'taki aile evine düzenlenen saldırıda ağır yaralanmıştı. Kocası Şükri ve üç yaşındaki kızları Malak saldırıda öldürülmüştü. 30 haftalık hamile olan Sabrin, Refah'taki Emirlik hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralarından dolayı hayatını kaybetti ancak doktorlar sezaryen ile doğumu gerçekleştirmeyi başardı.

    Gazzede mucize bebek hayatını kaybetti...

    Ancak mucize bebeğin bakımını üstlenen Emirlik Hastanesi Acil Yenidoğan Ünitesi Başkanı Doktor, bebeğin solunum problemleri ve zayıf bir bağışıklık sistemi olduğunu söyledi ve tüm çabalara rağmen Sabrin bebek yaşamını yitirdi. Amcası Sabrin'in de ölümüyle tüm ailesini kaybetmiş oldu.

    Gazzede mucize bebek hayatını kaybetti...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sabrin İsrail'in geçen hafta sonunda Refah'a düzenlediği saldırılarda ölen 16 çocuktan biri oldu. Gazze'nin büyük bir kısmı İsrail bombardımanları nedeniyle yerle bir oldu ve bölgedeki hastanelerin çoğu ağır hasar gördü. Hala faaliyet gösteren hastanelerde ise elektrik, ilaç sterilizasyon ekipmanı ve diğer malzemeler yetersiz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow