hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gazze'de ateşkes ne zaman olacak?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail rehine ve ateşkes müzakerelerine yeniden başlıyor. Müzakere heyeti perşembe günü Doha'ya gidiyor. Heyetin, Hamas'ın üst yönetimi ile yakın ilişkilere sahip olan Katar hükümetine, İsrail'in mevcut tutumunu anlatacağı kaydedildi. Diğer yandan İsrail'in geçtiğimiz aylarda Han Yunus'ta düzenlendiği saldırılarda iki İsrailli rehinenin de öldüğü doğrulandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail, Gazze Şeridi’nde katliama devam ederken diğer yandan da ateşkes müzakerelerine devam ediyor.

    İsrail'in müzakere heyeti perşembe günü Doha'ya giderek temaslarda bulunacak.

    Gazzede ateşkes ne zaman olacak

    Heyete Mossad Direktörü David Barnea'nın başkanlık edeceği ve burada, Hamas'ın üst yönetimi ile yakın ilişkilere sahip olan Katar hükümetine, İsrail'in mevcut tutumunu anlatacağı kaydedildi.

    İsrail heyetinin, Netanyahu'nun müzakerelerde ısrar ettiği iki yeni şartı anlaşmaya uygun formüle etmek için çalıştığı belirtildi. ABD'nin hazırladığı taslak ateşkes teklifine ek olarak Netanyahu, "İsrail'in Gazze-Mısır sınır hattını kontrol etmesi ve Gazze'nin kuzeyine Hamas'ın dönmesinin engellenmesi için denetim mekanizması kurulması şartlarını" talep etmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gazzede ateşkes ne zaman olacak

    Bütün bu gelişmeler olurken, Gazze'deki 2 İsrailli rehinenin ölüm haberi geldi. Rehinlerin İsrail'in saldırı düzenlediği Han Yunus'ta öldüğü belirtildi. Böyle olunca, rehinelerin İsrail ateşiyle öldürülmüş olabileceği öne sürüldü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow