hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gazze’de 21 bin çocuk kayıp

    Gazze’de 21 bin çocuk kayıp
    expand
    KAYNAKhurriyet.com.tr

    İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda binlerce çocuk hayatını kaybetti. İngiliz yardım kuruluşu Save the Children ise (Çocukları Kurtarın), Gazze’de 9 aydır süren savaşta en az 21 bin çocuğun ‘kayıp’ durumda olduğunu açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kuruluş, Filistinli çocukların bombardımanlarda yıkılan evlerin enkazı altında mahsur kaldığını, İsrail güçleri tarafından gözaltına alındıklarını, işaretsiz mezarlara gömüldüklerini veya kaybolduklarını bildirdi.

    Gazze’deki mevcut koşulların bilgi toplamak ve doğrulamayı neredeyse imkânsız hale getirdiğini kaydeden kuruluş, “En az 17 bin çocuğun refakatsiz kaldığını, yaklaşık 4 bin çocuğun da enkaz altında olduğunu, bilinmeyen sayıda çocuğun da toplu mezarlarda gömülü olduğunu tahmin ettiklerini bildirdi. Gözaltına alınan çocukların akıbetleri ise bilinmiyor.

    6 ÇOCUK HAN YUNUS’A NAKLEDİLDİ

    Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), durumu kritik 6 Gazzeli çocuğu Filistin toprakları dışındaki hastanelerde tedavi görmeleri için Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki El-Ehli Baptist Hastanesi’nden güneydeki Han Yunus şehrine nakletti. Çocukların Gazze Şeridi’nden ayrılmaları bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow