Gazino diye gitmişti, savaş grubu kurdu

Çin'in uçak gemisi Liaoning'in oluşturduğu muharebe grubunun fotoğrafları ilk kez medyaya yansıdı.
Çin ordusu tarafından finanse edilen Chinamil adlı internet sitesi tarafından yayımlanan fotoğraflarda, Liaoning'in savaş grubunda yer alan çeşitli tip askeri gemiler, denizaltılar ve uçaklar görülüyor. Fotoğrafların savaş grubunun geçen ay boyunca gerçekleştirdiği muharebe manevraları sırasında çekildiği tahmin ediliyor.
Donanma inşası için her yıl milyarlarca dolar harcadığı bilinen Çin, gelecek yıllarda onlarca modern savaş gemisini suya indirererek ABD'ye rakip olmayı hedefliyor. Donanmanın hedefinde, 2020'ye kadar iki uçak gemisi daha inşa etmek olduğu tahmin ediliyor. Analistler, böylelikle Çin'in okyanus ötesinde güç kullanma kapasitesine erişebileceğini belirtiyor.
Liaoning, Sovyetler Birliği döneminde inşa edilip Ukrayna'dan satın alınan Varyag'ın donatılmasıyla geçen yıl hizmete girdi. Yüzer kütle olarak adlandırılan Varyag, bu sıfatla 2001 yılında boğazlardan geçerek Çin'in yolunu tuttu. Çin tarafı, o dönem Varyag'ın gazino yapılacağını öne sürmüştü. Medyaya yansıyan haberlede ise, Çin'in geçiş izni karşılığında bir milyon turist sözü verdiği iddia edilmişti.
SON DAKİKA
-
20. 58
İran'dan İsrail'e: “Baltalamaya çalışma”
-
20. 41
Mattia Ahmet Minguzzi soruşturmasında yeni gelişme
-
20. 32
Son dakika haberi: Kütahya'da korkutan deprem
-
20. 22
Denizlerde sessiz devrim: İHA gemileri
-
20. 06
MHP'den Devlet Bahçeli paylaşımı: Hele durma yürü sen, daha yolun yarısı var
-
19. 42
DEM heyetinin 4. İmralı ziyareti: Önder'in sağlık durumunu konuştuk
EN ÇOK OKUNANLAR
Jeff Bezos ve Lauren Sanchez Evleniyor! Hollywood Yıldızları Akın Edecek: Bir Kent Alarmda...
Oval Ofis’teki görüşmede büyük aksilik! Meloni devreye girdi…
Ukrayna’da Paskalya ateşkesi: Barış için fırsat mı, stratejik hamle mi? Dikkat çeken analiz...
Papa Françesko'nun Gündemi: Türkiye!
Meloni, Trump’ı ikna edebilecek mi? Gözler Beyaz Saray’daki görüşmede…