Gazeteci cinayeti sonrası emniyet müdürünü savunmuştu, istifa etti

Slovakya'da yolsuzlukları araştıran gazeteci Jan Kuciak ve nişanlısının öldürülmesinin ardından suçlanan Emniyet Müdürü Gaspar'ı savunan İçişleri Bakanı Robert Kalinak istifa etti.
Slovakya'da araştırmacı gazeteci Jan Kuciak ve nişanlısının evlerinde kurşuna dizilmelerinin ardından muhalefet tarafından istifası istenen İçişleri Bakanı Robert Kalinak bugün görevi bıraktı.
BBC Türkçe'de yer alan habere göre Robert Kalinak basın toplantısında hükümetin istikrarlı bir şekilde görevine devam edebilmesini sağlamak için istifa ettiğini açıkladı.
Gazeteci ve kız arkadaşı öldürüldü
"Emniyet teşkilatı görevinin başında" demişti
Soruşturmayı gerektiği gibi yürütmemekle suçlanan Emniyet Müdürü Tibor Gaspar'ı savunan Kalinak, "Durum son derece karmaşık, ancak emniyet teşkilatı görevinin başında ve hükümet de tüm gücüyle cinayeti aydınlatmaya çalışıyor" dedi.
Bilindiği gibi ülkede inşaat sektöründen siyasetçilere kadar uzanan ve kara para aklamaya yönelik faaliyetleri de bulunan bir mafya teşkilatı üzerine araştırma yapan gazeteci Jan Kuciak, kimliği bilinmeyen kişiler tarafından öldürülmüştü.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Trudeau'nun halefi Kanada'nın Kemal Derviş'i mi oldu?
Svalbard Anlaşması: Türk vatandaşlarına Norveç'e bağlı takımadada oturum izni çıktı
ABD'ye seyahat yasakları geri mi geliyor? Trump'ın planı ortaya çıktı: 3 kategori yer alacak....
Türk Savunma Sanayii Küresel Güç Haline Geliyor!
Elon Musk ile Marco Rubio Arasında Kabine Toplantısında Tartışma İddiası! Trump’tan Sert Yanıt