hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya’dan SON DAKİKA saldırısı! Hipersonik füze ateşledi, çocuk hastanesi vuruldu: Ukrayna’da 29 ölü…

    KAYNAKCnnturk.com

    Rusya, Moskova’nın en gelişmiş silahları arasında gösterilen hipersonik "Kinjal" füzesini de kullanarak Ukrayna kentlerine geniş çaplı saldırı düzenledi. Saldırıların hedefi olan Ukrayna kentlerinde en az 29 kişinin öldüğü bildirilirken, Kiev’de bir çocuk hastanesinin vurulduğu aktarıldı. Hava savunması aşılan Ukrayna'dan çağrı geldi...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya'nın Ukrayna kentlerine düzenlediği geniş çaplı saldırıda en az 20 can kaybı olduğu bildirildi. 

    BBC'de yer alan habere göre Kiev'de bir çocuk hastanesi vuruldu. Başkente yönelik saldırılarda en az 7 kişi yaşamını yitirdi.

    Söz konusu hamlenin aylar sonra Kiev'e yönelik düzenlenen en büyük saldırı olduğu belirtiliyor.

    Rusya’dan SON DAKİKA saldırısı Hipersonik füze ateşledi, çocuk hastanesi vuruldu: Ukrayna’da 29 ölü…

    (Kiev'de vurulan çocuk hastanesinden ilk görüntü)

    Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya'nın 40'tan fazla farklı tipte füzeyle beş Ukrayna kentini hedef aldığını söyledi.

    Ukrayna Hava Kuvvetleri’nden yapılan açıklamaya göre ise Moskova saldırılarında Kinjal (hançer) hipersonik füzelerini de kullandı.

    UKRAYNA'DAN HAVA SAVUNMA DESTEĞİ İÇİN ÇAĞRI

    Saldırıların ardından Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Ukrayna'nın müttefiklerini hava savunmalarını güçlendirmeye yardımcı olmak için hızlı karar vermeye çağırdı. Telegram’daki mesajında Umerov, “Savunma kabiliyetlerimiz hâlâ yetersiz. … Daha fazla hava savunma sistemine ihtiyacımız var” dedi. 

    Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ise bu hafta yapılacak NATO zirvesinde Ukrayna’nın hava savunmasını güçlendirmek ve enerji sektörünü korumak için Batılı müttefiklerinden somut adımlar beklediğini belirtti.

    SON İKİ YILIN EN BÜYÜK SALDIRILARINDAN

    Al Jazeera’ya konuşan Ukraynalı Prism adlı düşünce kuruluşundan Oleksandr Kraiev, Kiev'e yönelik bugünkü saldırının son iki yılın en büyüklerinden biri olduğunu söyledi. Rusya'nın "daha küçük hedeflerle Ukrayna'nın hava savunma sistemlerini karıştıran" "gelişmiş taktikler kullandığını"  belirten Kraiev, Kiev’de bir hastane de dahil olmak üzere çok sayıda binanın vurulduğunu, 20'ye yakın apartmanın yıkıldığını söyledi.

    KİEV ALEV ALEV

    Rusya'nın Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yönelik saldırısının ardından bölgeden ilk görüntüler geldi. Başkentte birçok aracın ve binanın hasar gördüğü, kimi bölgelerde saldırı sonrası yangın çıktığı görüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    ZELENSKİ: 5 UKRAYNA ŞEHRİ HEDEF ALINDI

    Zelenski, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Rusya'nın Ukrayna'ya yoğun füze saldırısı düzenlediğini belirterek, Kiev'in yanı sıra Dnipro, Kriviy Rig, Slovyansk ve Kramatorsk kentlerinin 40'tan fazla çeşitli füzeyle hedef alındığını aktardı. Saldırılarda evlerin, altyapının ve başkentteki çocuk hastanesinin zarar gördüğü bilgisini paylaşan Zelenski, saldırılara maruz kalan yerlerde tüm acil servislerin görev yaptığını ifade etti.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow