G. Kore tarihinin en büyük tatbikatında

Güney Kore, yarın gerçek mermilerle havada ve karada, bugüne kadarki en büyük askeri tatbikatını yapacağını açıkladı.
Gerçek mermilerin kullanılacağı kara tatbikatına topçu birliği, savaş uçakları ve bugüne kadar barış döneminde yapılan tatbikatlarında yer alan en çok sayıda askerin katılacağı bildirildi.
Tatbikatın yarın başkent Seul'ün 50 kilometre uzağında bulunan, Kuzey Kore sınırının 20 kilometre kadar güneyindeki Pocheon kentinde yapılacağı belirtildi.
Bir ordu yetkilisi, Kuzey'in geçen ay Yeonpyeong adasına topçu saldırısının tatbikatın yapılma nedeni olup olmadığına ilişkin bir soruya, bunun bir güç gösterisi olacağı karşılığını verdi.
Geçmişte bu türden çok sayıda tatbikat yapıldığını ifade eden yetkili, ancak bu tatbikatın kapsamının daha önce eşi benzeri görülmemiş genişlikte olacağını kaydetti.
Öte yandan, Güney Kore'nin bugün doğu sahili açığında üç gün sürecek başka bir tatbikata başladığı, tatbikatta gerçek mermilerin kullanıldığı bildirildi.
Yonhap ajansı, tatbikatın Kuzey Kore deniz sınırının 100 kilometre güneyinde yapıldığını, tatbikata 6 donanma botunun katıldığını duyurdu.
23 Kasım'da Güney ve Kuzey Kore arasında karşılıklı ateş açılması sırasında Kuzey Kore, Yeonpyeong Adası'nı bombalamış, Güney Koreli 4 asker hayatını kaybetmişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Trump’tan Elon Musk’a Tesla Desteği! Beyaz Saray’da Gövde Gösterisi
Türk zırhlı araçları Estonya ordusuna güç kattı
24 saattir söndürülemedi! Zehirli kimyasal endişesi: Suyla temas ederse... Uzmanlar uyardı: Bedeli ağır olabilir!
Dünyayı kasıp kavuran yeni trend: SLEEPMAXXING! Kırmızı ışık detayı...
Rusya'nın kalbine yoğun İHA saldırısı: İşte Moskova'dan görüntüler...