Fransız arama kurtarma ekibi güllerle karşılandı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'ye gelen Fransız arama-kurtarma ekipleri, çalışmalarını tamamlamasının ardından döndüğü ülkelerinde Türk vatandaşları tarafından güllerle karşılandı.
Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye’ye yardım için gelen Fransız arama-kurtarma ekipleri Fransa’ya döndü. Hatay’daki çalışmalarını tamamlayan ekip, başkent Paris'teki Charles De Gaulle Havalimanında Türk vatandaşları tarafından güllerle karşılandı.
Sürpriz karşılama karşısında Fransız kurtarıcılardan bazıları gözyaşlarını tutamazken, sevgi gösterileriyle karşılaşmayı hiç beklemediklerini ifade ettiler.
Arama-kurtarma çalışmalarında çok sayıda kişiyi kurtardıklarını aktaran Fransız ekip, AFAD gibi kuruluşların da canla başla çalıştıklarına şahit olduklarını dile getirdi. Çalışmaları konusunda üzüntüden fazla bir şey anlatamayacak durumda olduklarını ifade eden ekip, bazı arkadaşlarının Hatay ve çevresinde diğer ekiplerle birlikte arama-kurtarma çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladılar.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Trump'ın 1,3 milyar dolarlık katliam planı! Neden yüz binlerce baykuşu vurmak istiyor? Kongre uyardı...
Trump’tan Elon Musk’a Tesla Desteği! Beyaz Saray’da Gövde Gösterisi
Türk zırhlı araçları Estonya ordusuna güç kattı
24 saattir söndürülemedi! Zehirli kimyasal endişesi: Suyla temas ederse... Uzmanlar uyardı: Bedeli ağır olabilir!
Dünyayı kasıp kavuran yeni trend: SLEEPMAXXING! Kırmızı ışık detayı...