Fransa'nın ateşi İsviçre'ye sıçradı: Gözaltılar var!
Polis kurşunuyla öldürülen Nahel M.’nin ardından Fransa’da patlak veren şiddet olayları İsviçre’ye sıçradı. İsviçre polisi, çıkan olaylarda 7 kişiyi gözaltına aldı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Fransa’da polisin açtığı ateş sonucu 27 Haziran'da hayatını kaybeden Nahel M.’nin ardından patlak veren şiddet olayları İsviçre’ye sıçradı. Dün sosyal medya üzerinden yapılan çağrı sonrası Lozan kentinde yaklaşık 100 kişi toplanarak, polis şiddetini protesto etti.
"FRANSA'DAN İLHAM ALMIŞLAR"
Polis tarafından yapılan açıklamada, gruptan bazı kişilerin polislere kaldırım taşları ve molotof kokteyli attığı ve çok sayıda mağazaya zarar verdiği aktarılarak, altısı Portekiz, Bosna Hersek, Sırbistan, Gürcistan, İsviçre ve Somali uyruklu olan yaşları 15 ile 17 arasında değişen 7 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.
Bir polis sözcüsü, "Gördüklerimizden açıkça anlaşıldığı üzere bu gençler gece boyunca Fransa'daki durumdan ilham almışlar" dedi.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Son Dakika | ABD ve İsrail'den Yeni İşgal Planı Mı? Trump "Gazze Şeridi'ni Devralacağız" Dedi!
Faciadan dönüldü! Yolcu otobüsü alev alev yandı
Kraliçe Mary'e Şok: Michelin Yıldızlı Restorana Alınmadı!
Bill Gates'ten şok tahmin: Kuantum bilgisayar için tarih verdi!
‘Eşi benzeri görülmemiş anlaşma’: ABD suçluları El Salvador'a gönderecek!