hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fransa’da aşırı sağ ilk turu kazandı! Macron sandıktan üçüncü çıktı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Fransa'da erken genel seçimin ilk turunda oylarını artıran aşırı sağ yüzde 34 ile yarışı önde götürüyor. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Cumhuriyet İçin Hep Birlikte İttifakı ise üçüncü sırada yer aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fransa'da erken genel seçimin ilk turunda aşırı sağcılar yarışı önde tamamladı. Binlerce seçmen ilk zaferi meydanlarda kutladı. Bazı noktalarda sokakları ateşe veren göstericiler polisle çatıştı.

    Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un erken seçim kararı almasıyla halk dün sandık başına gitti. Seçim yerel saatle 08.00'de başladı. Oy verme işlemi, 18.00'de sona erdi. Başkent Paris, Marsilya ve Nis gibi büyük şehirlerde ise 20.00'de tamamlandı.

    Gelen ilk sonuçlara göre, ilk turda Aşırı Sağcı Ulusal Birlik Partisi oyların yüzde 34'ünü aldı. Yarışı önde götüren aşırı sağcı seçmen ilk tur zaferini gösterilerle kutladı. Ara sokaklarda barikat kuran ve çöpleri ateşe veren bazı göstericilere ise polis gazla müdahale etti.

    Sol ve çevreci partilerin oluşturduğu yeni halk cephesi ittifakı ise yüzde 28 ile ikinci sıraya yerleşti. Cumhurbaşkanı Macron'un Cumhuriyet İçin Hep Birlikte İttifakı ise yüzde 20 civarında oyla üçüncü sırada yer aldı. Merkez sağcı cumhuriyetçiler partisi ve müttefikleri ise yüzde 10 civarında oy alabildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Seçime katılım oranı yüzde 67,5 oldu. 5 yıl boyunca Ulusal Meclis'te görev alacak 577 milletvekilinin seçildiği erken genel seçimlerin ikinci turu 7 Temmuz’da yapılacak. Seçimin ilk turuna ilişkin kesin olmayan sonuçların bugün açıklanması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow