hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fransa'da aşırı sağ ile ittifak kararına sert tepki

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Fransa'da sol birlik kuruldu ancak aşırı sağa karşı merkez sağ birleşemedi. Üstüne merkez sağdaki Cumhuriyetçi Parti Genel Başkanı, aşırı sağcı partiyle ittifak kurmaya karar verdiğini söyledi. Karara büyük tepki var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fransız siyasetinde deprem üzerine deprem yaşanıyor.

    Merkez sağdaki Cumhuriyetçi Parti, aşırı sağcı Marine Le Pen'in partisi Ulusal Birlik ile seçim ittifakına gideceklerini açıklayınca ortalık karıştı.

    "Üç blokla karşı karşıyayız: Ulusal Birlik Partisi, güçsüz çoğunluk ve utanç verici NUPES İttifakı. Bu bağlamda, ülkemizin üzerinde asılı duran tehditlerden kaçınmak için, benim için sağcı değerlere dayanan ittifaklar, ittifaklar kurmak zorunda kaldık, hepsi bu, kendimi reddetmiyorum, sağdan geliyorum, sağdan geliyorum, cumhuriyetçiyim.”

    Fransada aşırı sağ ile ittifak kararına sert tepki

    Fransa'da aşırı sağın Avrupa Parlamentosu seçimlerinde ezici bir şekilde birinci olmasının ardından Meclis’i fesheden Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, merkezdeki sağ ve sol partilere, partisi Rönesans etrafında “ortak bir güç” oluşturmayı önerdi.

    O sırada toplanan sol partiler “seçim ittifakı” yapma konusunda anlaştıklarını açıkladı. Böylece aşırı sağın yenilgisine dair bir adım atılmıştı ki ülke tarihinde ilk kez, bir merkez partisi yani cumhuriyetçiler, bugüne kadar “sistem dışı” olarak görülen aşırı sağ ile bu sefer seçim ittifakı yapacağını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fransada aşırı sağ ile ittifak kararına sert tepki

    Ancak Cumhuriyetçi Parti de Genel Başkan’ın arkasında durmuyor. Parti yöneticileri ve milletvekilleri, Eric Ciotti’yi “kendi ailesine ihanet etmekle” suçlayarak, “onuruyla partisinden istifa etmesi” çağrısı yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow