hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Filistinli mahkumlar İsrail hapishanelerini anlattı

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail cezaevlerinden serbest bırakılan tutuklular yaşadıklarını anlattı. CNN International'a konuşan mahkumlar hapishanelerde kendilerine işkence yapıldığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Tarif edemeyeceğim şekillerde işkenceye maruz kaldık. Neler yaşadığımızı ancak Allah bilir. Yemin ederim kimsenin anlatamayacağı türden bir işkenceydi bu.”

    Onlarca Filistinli mahkum, İsrail hapishanelerinden serbest bırakıldı. Ancak onlara göre, bu hapishaneler birer işkencehane.

    Filistinli mahkumlar İsrail hapishanelerini anlattı

    “Duygularınızla oynuyorlar. Akrabalarınızın, ailelerinizin ve çocuklarınızın bedeni olan fotoğrafları gösteriyorlar. Ve "bak bu senin çocuğun, onu öldürdük" diyorlar.”

    İsrail cezaevlerindeki Filistinli mahkumlar, tutuklu oldukları sürede yaşadıklarını CNN'e böyle anlattı. “Bir buçuk ay boyunca gözlerim bağlı, ellerim kelepçeli diz çökmeye zorlandım.”

    Aylardır haber alamadıkları aile üyelerine kavuşan Gazzeliler, mutluluk ve acıyı bir anda yaşadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Filistinli mahkumlar İsrail hapishanelerini anlattı

    7 yaşındaki Gazzeli bu kızın tek dileği aylardır babasına kavuşmaktı.

    İsrailli gardiyanlar tutukluları aç ve susuz bırakarak da işkence etti. Bazılarına diyabet için insülin de dahil ilaç kullanmaları dahi yasaklandı. Gazze'nin en büyük hastanelerinden Şifa Hastanesi yöneticisi Dr. Muhammed Salmiya da işkence gören Filistinlilerden biri.

    “Neredeyse her gün dövüldük ve işkenceye maruz kaldık. Küçük parmağım kırıldı ve defalarca kafama vuruldu. İsrail hapishanelerinde yapılan işkence neredeyse her gün yaşanıyor.”

    50 Filistinli mahkum, İsrailli yetkililer tarafından serbest bırakıldı. İsrailli yetkililere göre, bu kararın altında cezaevlerindeki yer eksikliği var.

    Filistinli mahkumlar İsrail hapishanelerini anlattı

    CNN, İsrail güvenlik kurumuna işkence iddialarını da sordu ancak cevap alamadı. İsrail Cezaevi Servisi, "iddialardan haberdar olmadığını", tüm mahkumların yasalara göre tutuklandığını ve gerekli tüm temel hakların, profesyonel eğitimli cezaevi görevlileri tarafından tam olarak uygulandığını öne sürdü.

    İsrail güvenlik yetkilileri daha önce CNN'e İsrail cezaevi sisteminde Filistinlilere yönelik işkence uygulandığı iddialarından haberdar olduklarını ve soruşturma yaptıklarını açıklamışlardı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow