hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Filistin’i tanıyan ülkelere Ermenistan da katıldı

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail'in Gazze'ye saldırıları sürerken, dünyada Filistin’i resmi olarak tanıyan ülkelerin de sayısı artıyor. Son olarak Ermenistan da Filistin’i devlet olarak tanıyan ülkeler arasına katıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Filistin'e dünya genelinden destek gelmeye devam ediyor. Filistin'i resmen tanıyan ülkelere Ermenistan da katıldı.

    Ermenistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ermenistan'ın Gazze'de derhal ateşkes sağlanmasına ilişkin birleşmiş milletler kararını desteklediği, Filistin ve İsrail için iki devletli bir çözüm bulunmasından yana olduğu da belirtildi

    Filistin yönetimi tarafından kararın memnuniyetle karşılandığı açıklandı. Açıklamada, bu gelişmenin, sistematik zorluklarla karşı karşıya olan iki devletli çözümün korunmasına olumlu katkıda bulunduğu ve ilgili tüm taraflar için güvenlik, barış ve istikrar için önemli olduğu belirtildi.

    İsrail ise karara tepki olarak, Ermenistan büyükelçisinin ‘sert bir kınama’ için Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldığını açıkladı.

    Öte yandan, Erivan yönetiminin bu adımı, geçtiğimiz aylarda Norveç, İspanya, İrlanda ve Slovenya hükümetlerinin Filistin’i resmen devlet olarak tanımasının ardından geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa ülkelerinin Filistin’i tanıyan ülkeler kervanına katılması, dünya kamuoyunda bir zafer olarak nitelendirildi. Söz konusu adımın, Avrupa Birliği'nin ağır topları Fransa ve Almanya üzerinde, tutumlarını yeniden gözden geçirmeleri yönünde baskı oluşturacağı düşünülüyor. Halihazırda birleşmiş milletler üyesi 193 ülkeden 144'ü Filistin devletini tanıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow