Filipinler’de Mayon Yanardağı'nda volkanik hareketlilik

Filipinler’deki Mayon Yanardağı’nda volkanik hareketlilik nedeniyle alarm seviyesi 3’e yükseltildi.
Filipinler’in Bicol bölgesindeki Albay eyaletinde bulunan Mayon Yanardağı’nın Pazartesi günü faaliyete geçmesi nedeniyle ülkede alarm verildi. Yanardağ’daki kaya parçalarının düşmeye başlamasının ardından 2’ye yükseltilen alarm seviyesinin hareketliliğin artması üzerine bugün 3’e çıkarıldığı belirtildi.
Filipinler Volkanoloji ve Sismoloji Enstitüsü’nden yapılan açıklamada, 5-8 Haziran tarihleri arasında 2 volkanik depremin meydana geldiği kaydedildi. Sıcak gaz çıkışı olan yanardağın yakından izlendiği belirtilen açıklamada, yanardağın 6 kilometre çapında yaşayanlara bölgeyi tahliye etme talimatı verildi. Açıklamada, yetkililerden yanardağın püskürttüğü kül ve duman nedeniyle çevredeki uçuşlara yönelik uyarı yapması istendi.
Ülkedeki 24 aktif yanardağdan biri olan Mayon Yanardağı, en son 2018'de şiddetli bir şekilde patlamış, on binlerce kişi yerinden olmuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Çarpıcı iddia: İsrail İran'ı vuracaktı, Trump reddetti! Gantz: ABD ile Orta Doğu’yu değiştirme vakti geldi!
Uzayda Yaşamın Şimdiye Kadarki En Güçlü Kanıtı Bulundu! Dünya’dan Yaklaşık 9 Kat Büyük Kütleye Sahip…
Sır görüşmenin perde arkası! Çözüm Davud’un yolunda değil...
ABD-Çin tarife restleşmesinde yeni gelişme: ‘Yüzde 245’ tehdidi geldi!
Mahkumlarla poz, operasyonu ifşa... ABD, Kristi Noem'i konuşuyor: "Bakan mı fenomen mi?"