Ferguson'da halk sokağa çıkma yasağını deldi

ABD'de siyah gencin polis tarafından öldürülmesiyle başlayan protesto gösterilerinde sokakta en gerilimli anlar yaşanıyor. Missouri Valisi, olayların merkezindeki Ferguson'da olağanüstü hal ve ardında da sokağa çıkma yasağı ilan etti. Ancak bir grup gösterici sokağa çıkma yasağına meydan okudu. Polis müdahale etti. 7 kişi gözaltına alındı.
Valilik beş saatlik sokağa çıkma yasağı ilan etmişti. Ancak eylemciler "gösteri hakkımız var" diyerek sokağa çıkma yasağına meydan okuyor. Yaklaşık 200 gösterici sokağa çıktı.
Bölgede sert müdahale olmayacağına dair açıklama yapılmıştı. CNN ve Reuters haber ajansına göre, polis göstericileri dağıtmak için biber gazı değil sis bombası ile müdahale etti. Göstericileri yasağa uymazlar ve dağılmazlarsa gözaltına alınacakları uyarısının ardından 7 kişi gözaltına alındı. Olaylarda yaralanan olmadı.
Foto galeri için tıklayın
Vali Nixon: "Bir avuç çapulcu"
Missouri Valisi Jay Nixon, "Bir avuç çapulcunun (looters) halkın güvenliğinin tehlikeye atılmasına izin vermeyeceklerini, adaletin tecelli etmesi için sukunetin sağlanması gerektiğini" belirtmişti.
Polisin dün 18 yaşındaki siyahi genç Michael Brown'u öldüren memurun adını ve Brown'un ölmeden önce bir dükkanı soyduğunu iddia eden belgeleri yayınlaması üzerine Ferguson'da gerilim yeniden tırmanmıştı.
"Turistlere 2 şişe maden suyunu 30 liraya satıyorlar"
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Time dergisi açıkladı: İşte yılın en etkili 100 ismi!
Çarpıcı iddia: İsrail İran'ı vuracaktı, Trump reddetti! Gantz: ABD ile Orta Doğu’yu değiştirme vakti geldi!
Uzayda Yaşamın Şimdiye Kadarki En Güçlü Kanıtı Bulundu! Dünya’dan Yaklaşık 9 Kat Büyük Kütleye Sahip…
Sır görüşmenin perde arkası! Çözüm Davud’un yolunda değil...
ABD-Çin tarife restleşmesinde yeni gelişme: ‘Yüzde 245’ tehdidi geldi!