hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    FARC rehin aldığı Kolombiya askerini bıraktı

    FARC rehin aldığı Kolombiya askerini bıraktı
    expand

    Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) tarafından geçen hafta rehin alınan askerin serbest bırakıldığı bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FARC'tan yapılan açıklamada, geçen hafta ülkenin güneybatısındaki Jambola'da 5 askerin ölümüyle sonuçlanan saldırıda kaçırdıkları Carlos Becerra

    Ojeda isimli askerin serbest bırakıldığı kaydedildi. Örgüt, askerin bırakılmasını "insani jest" olarak değerlendirdi.

    Azerbaycan bir Ermeni askerini esir aldı

    Rehin alınan askerin, Uluslararası Kızılhaç Örgütü üyeleri, Norveç, Küba ve Kolombiya'dan yetkililerin de yer aldığı heyetin örgüt ile yaptığı görüşmeler sonrası özgürlüğüne kavuştuğu belirtildi.

    Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos da twitter hesabından, "Askerin özgürlüğüne kavuşması, ülkede yıllardır süren çatışma ortamına bir daha geri dönülmeyecek şekilde sonuçlanmasının kanıtı olmasını ümit ettiği" yönünde paylaşımda bulundu.

    Doğu'yu Sibirya soğukları esir aldı

    Ülkede yaklaşık 50 yıldır silahlı mücadele veren FARC, geçen haftaki saldırının ardından 20 Aralık'tan itibaren süresiz ateşkes ilan ettiğini duyurmuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FARC'ın 1964'ten beri Kolombiya Devleti'ne karşı yürüttüğü silahlı mücadelede 220 bin kişi hayatını kaybetmiş, 5 milyon kişi de yerlerinden olmuştu.

    Erdoğan Bayraktar: "Yüce Divan'a gidersem..."

    Hükümet ile FARC arasında Norveç ve Küba'nın garantörlüğünde Kasım 2012'de başlayan barış görüşmelerinde bazı konularda anlaşma sağlanmış, bir generalin kaçırılmasıyla ara verilen barış görüşmeleri 10 Aralık'ta yeniden başlamıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow