Fanatik gruplardan Türklere hakaret! KKTC'de güvenlik önlemleri arttı

Fanatik Rum gruplar, EOKA terör örgütünün kuruluşunun 70. yılında başkent Lefkoşa'yı ikiye ayıran sınır bölgesinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) topraklarındaki sivillere taş attı ve hakaret etti.
KKTC yetkililerinden alınan bilgilere göre, öğle saatlerinde EOKA terör örgütünün kuruluşunun yıl dönümü kutlamasına katılan 15 kişilik siyah giyimli fanatik Rum grup, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) topraklarından KKTC sınırındaki Lefkoşa Yiğitler Burcu Parkı'nda bulunan sivillere taş attı.
Sivillere hakaret eden ve terör örgütü EOKA lehine sloganlar atan grup, daha sonra bölgeden kaçarak uzaklaştı.
Grubun taşlı saldırısına bölgede bulunan vatandaşlar tepki gösterdi.
Olayın ardından KKTC makamlarının sınırdaki güvenlik önlemlerini artırdıkları öğrenildi.
Kıbrıs'ta önce İngilizlere karşı daha sonra Türklere yönelik terör saldırıları düzenleyen terör örgütü EOKA'nın 1 Nisan 1955'te ilk silahlı eylemlere başlaması, GKRY ve Yunanistan'da örgütün kuruluş yıl dönümü olarak kutlanıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Signalgate 2.0! Skandalda yeni perde: ABD Savunma Bakanı Hegseth, saldırı planlarını aile grubunda paylaştı...
Sıcaklık eksilerde ama tansiyon çok yüksek! Yeni Suriye mi olacak? Rusya'nın 40, Çin'in 8 nükleer buzkıranı var
SON DAKİKA! Artık tarih konuşuluyor! ABD İRAN'I MAYISTA MI VURACAK EYLÜLDE Mİ?
Kassam Tugayları açıkladı: Gazze'de İsrail askerlerini pusuya düşürdük
Jeff Bezos ve Lauren Sanchez Evleniyor! Hollywood Yıldızları Akın Edecek: Bir Kent Alarmda...