hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Esad'ın başdanışmanı hayatını kaybetti!

    Esadın başdanışmanı hayatını kaybetti
    expand

    Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın baş danışmanlarından Luna eş-Şibil geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Özel Medya Danışmanı Luna eş-Şibil, Şam yakınlarındaki bir otoyolda şüpheli bir trafik kazası geçirerek hayatını kaybetti. Şibil, kazanın ardından ağır yaralı olarak kaldırıldığı eş-Şami Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

    Türkiye ile Suriye arasında ilişkilerin normalleşme sürecine girdiği bir dönemde, Esad'ın danışmanı Şibil'in bu görüşmelerde önemli bir rol üstlenmesi bekleniyordu.

    Şibil'in kazada aracının yoldan çıkarak savrulması sonucu ağır yaralandığı ve hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı bildirildi. Kazanın gizemini koruduğu ve zırhlı bir aracın Şibil'in aracına arkadan çarparak yolun ortasına ittiği yönünde haberler de yerel medyada yer aldı.

    Ayrıca, çarpan aracın ön kısmında metal bir parça bulunduğu ve bu sebeple Şibil'in ciddi bir beyin kanaması geçirmesine neden olduğu iddia edildi.

    Diğer yandan, Şibil'in general olan eşinin, İran destekli Haşdi Şabi militanları tarafından Esad'ın Şam'daki sarayında gerçekleştirilen özel bir operasyonla tutuklandığı bilgisi de paylaşıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow