hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erivan'dan Rusya'yı kızdıracak adım!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Ermenistan'ın Rusya ile arasının açıldığı bir dönemde Batı'ya yönelme eğilimi giderek artıyor. ABD ve Ermenistan ortak askeri tatbikata başladı. Tatbikat, Ermenistan'ı iki taraflı barışı koruma operasyonlarına katılmaya hazırlamak amacını taşıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD VE ERMENİSTAN, ORTAK ASKERİ TATBİKATA BAŞLADI

    Erivan'ın Batı ile ilişkileri giderek gelişirken Rusya ile bağları zayıflıyor. Tatbikat 24 Temmuz'a kadar Ermenistan'da gerçekleştirilecek. Tatbikata, ABD, Avrupa ve Afrika ordusu ile Kansas Ulusal Muhafızları'ndan askerler katılacak.

    Erivandan Rusyayı kızdıracak adım

    Tatbikat, Ermenistan'ı iki taraflı barışı koruma operasyonlarına katılmaya hazırlamak amacını taşıyor. ABD ile Rusya arasındaki ilişkilerin Ukrayna savaşı nedeniyle neredeyse çökme noktasına geldiği son aylarda tatbikatların ve iş birliğinin temposu arttı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öte yandan, Ermenistan Dağlık Karabağ'daki Ermenileri korumadığı gerekçesiyle Rusya'ya tepki göstermişti.

    RUSYA'DAN UZAKLAŞTI, ABD İLE YAKINLAŞTI

    Rusya da, uzun süredir müttefiki ve komşusu olan Ermenistan'ın kararlarına kızgın.

    Erivandan Rusyayı kızdıracak adım

    Erivan, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline karşı çıkmış ve Kiev'e insani yardım göndermişti. Geçtiğimiz hafta Ermenistan, ittifaka üye olmamasına rağmen Washington'daki NATO Zirvesi'nde de hazır bulundu.

    Bu yılki askeri tatbikatlar, Ermenistan'ın Batı ile bağlarını güçlendirme umutlarından geri adım atmaya niyetli olmadığını gösteriyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow