hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ergenekon AP raporuna girdi

    Ergenekon AP raporuna girdi
    expand

    Ergenekon soruşturması, Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye hakkındaki taslak raporuna da girdi.

    Raporda soruşturmanın kararlılıkla sürdürülmesi, örgütün devlet organlarındaki tüm bağlantılarının ortaya çıkarılması ve örgütle ilişkisi olanların yargıya teslim edilmesi istendi.
     
    Taslak raporu Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu'na sunan raportör Ria Omen-Ruiyten, türban tartışmasıyla ilgili olarak, "Yargı bağımsızlığından yanayım. Ancak Türkiye'de herkesin güvenebileceği bir yargı maalesef yok" dedi. 

    Avrupa Parlamentosu Raportörü, AKP ve DTP'nin kapatılması taleplerinin bütünüyle karşısında olduğunu vurguladı ve Türkiye'nin yargıda hızlı reform sürecine ihtiyacı olduğunu söyledi.
     
    Raportör, ordu-siyaset ilişkilerine de değindi, Ordu'ya da "demokrasiye saygı" mesajı verilmesi gerektiğini savundu.
     
    AP raportörü Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Kuzey Kıbrıs'a yaptığı ziyaretin de "çözümde ilk söz hakkı bizim" demek olduğunu öne sürdü.
     
    Rapor mayıs ayında Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu'nun gündemine gelecek.
     
    Ergenekon soruşturması
     
    12 Haziran 2007 tarihinde, İstanbul Ümraniye'de Çakmak mahallesi Güngör sokaktaki bir gecekonduda 27 adet el bombası ve TNT kalıpları ile fünyelerin ele geçirilmesinin ardından açığa çıkartıldığı belirtilen "Ergenekon çetesi" ile ilgili soruşturma, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca sürdürülüyor.
     
    Soruşturma, Susurluk hükümlülerine, Danıştay saldırısına, Cumhuriyet gazetesine ve emekli generallere kadar uzandı.
     
    Soruşturma kapsamında şu ana kadar aralarında emekli Tuğgeneral Veli Küçük, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Susurluk davası" hükümlüsü Sami Hoştan, avukat Kemal Kerinçsiz, emekli subay ve astsubaylar, avukat ve gazeteci-yazarlar ile doçentlerin de bulunduğu 44 kişi tutuklanmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow