hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Enkazdan 17 gün sonra sağ kurtarıldı!

    Enkazdan 17 gün sonra sağ kurtarıldı
    expand

    Can kaybının bini aştığı Bangladeş'teki tekstil atölyeleri enkazından bir mucize kurtuluş haberi geldi. 17 gündür enkaz altında olan bir kadın enkazdan sağ çıkartıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bangladeş medyası, kurtarılan kadının adının Reşma olduğunu duyuruyor.

    Mucize kurtuluş televizyonlardan canlı yayınlandı. Yaralı kadın bir sedyeye konularak ambulansa taşınırken, etraftan sevinç çığlıkları yükseldi.

    Ümidini kaybetmişti

    Kadının askeri bir hastaneye kaldırıldı. Enkazdan kurtarılan Reşma adlı kadın, kurtarma ekipleri kendisini bulmadan önce gün ışığını yeniden görebileceği ümidini kaybettiğini söyledi.

    Sağlık durumu iyi

    Enkaz altından 40 dakikalık dikkatli bir çalışmanın sonunda çıkarılan Reşma, kaldırıldığı hastanede bir televizyon kanalının sorularını yanıtladı. Yanında bulunan kurutulmuş gıda ve birkaç şişe suyla hayatta kalmayı başardığını anlatan Reşma, enkaz altındayken kurtarma ekiplerinin sesini işittiğini ancak kendi sesini dışarıya bir türlü duyuramadığını söyledi. Dışarıdakilerin dikkatini çekebilmek için yıkıntılara sürekli sopa ve demir çubukla vurduğunu belirten Reşma, "Kimse beni duymadı. Çok kötüydü. Gün ışığını bir daha göreceğimi sanmıyordum" dedi.

    Reşma, enkaz altında kaldığı sürenin ilk 15 gününde kurutulmuş gıda ile beslendiğini, son 2 gündeyse bir miktar suyla yetinmek durumunda kaldığını belirtti.

    Enkazın kaldırılması aşamasına geçiliyordu

    Bangladeş'te arama kurtarma operasyonunun bugün sona ermesi ve artık enkazın buldozerlerle temizleneceği safhaya geçilmesi planlanıyordu.

    Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina'nın telefonla aradığı Reşma'nın ailesi ve yakınları da hastaneye akın etti.

    Reşma'nın enkazdan sağ çıkarılması, demir ve beton yığınının altında hala hayat belirtisi olabileceği umudunu güçlendirdi.

    Ölü sayısı bini geçti

    Bangladeş polisi, 24 Nisan'da çöken 8 katlı Rana Plaza'nın enkazında arama çalışmalarının sürdüğünü, yeni çıkarılan cesetlerle ölü sayısının 1038'e ulaştığını belirtti.

    Bu arada çürüyen cesetlerin kime ait olduğunun tespiti amacıyla DNA testi yapılacağı bildirildi.

    İş merkezindeki 5 konfeksiyon atölyesinde 3 binden fazla işçi çalışıyordu.

    Ülkede şimdiye kadar yaşanan en ölümcül endüstriyel kaza olarak gösterilen olay, Bangladeş'teki 20 milyon dolarlık konfeksiyon sektöründeki fabrikalarında kötü çalışma koşullarını yeniden gündeme getirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow