El Cezire muhabiri Ahmed Mansur serbest bırakıldı

Cumartesi günü Mısır'ın talebi üzerine Almanya'da tutuklanan Katar merkezli El Cezire'nin kıdemli muhabiri Ahmed Mansur serbest bırakıldı.
Mısır'da gıyabında hapse mahkum olan ve hakkında uluslararası yakalama emri çıkarılan El Cezire muhabiri Ahmed Mansur çalıştığı Berlin'den Katar'a gitmek isterken havalimanında gözaltına alınmıştı..
Merkezi New York'ta bulunan Gazetecileri Koruma Komitesi'nden de uluslararası toplumdan da karara tepki gelmiş, Almanya üzerindeki baskılar artmıştı. Almanya görülen duruşmanın ardından Mansur'u serbest bırakma kararı aldı. O konu gün içinde Alman Dışişleri Bakanlığı sözcüsüne sorulmuştu.
Sözcü Schaefer Mısır'da idam cezasının varlığı ve yargı süreciyle ilgili kuşkuların olması nedeniyle Mansur'un Mısır'a iadesine mesafeli olduklarını söyledi..
2011 yılında Kahire'nin Tahrir Meydanı'nda bir avukata işkence etmekle suçlanan Mansur geçen yıl Mısır'daki bir mahkeme tarafından gıyabında 15 yıl hapse mahkum edilmişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Time dergisi açıkladı: İşte yılın en etkili 100 ismi!
Çarpıcı iddia: İsrail İran'ı vuracaktı, Trump reddetti! Gantz: ABD ile Orta Doğu’yu değiştirme vakti geldi!
Uzayda Yaşamın Şimdiye Kadarki En Güçlü Kanıtı Bulundu! Dünya’dan Yaklaşık 9 Kat Büyük Kütleye Sahip…
Sır görüşmenin perde arkası! Çözüm Davud’un yolunda değil...
ABD-Çin tarife restleşmesinde yeni gelişme: ‘Yüzde 245’ tehdidi geldi!