hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    DTP heyeti Barzani ile görüşemedi

    DTP heyeti Barzani ile görüşemedi
    expand

    Kuzey Irak'ta temaslarını sürdüren ve dün Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile görüşen Demokratik Toplum Partisi (DTP) heyeti, Irak bölgesel Kürt yönetimi başkanı Mesud Barzani ile görüşemedi.

    KDP Dışilişkiler Sorumlusu Safin Dizai, DTP'li yeyete 28 Nisan için randevu verildiğini açıkladı. Dizai, bu tarihin de DTP'lilerin programına uymadığını söyledi.
     
    DTP Mardin Milletvekili Ahmet Türk ve milletvekillerinden oluşan parti heyeti, Kuzey Irak temasları kapsamında bugün Erbil'de Bölgesel Kürt Parlamentosu Başkanı Adnan Müftü ile bir araya geldi. 
     
    Türk'ün yanısıra milletvekilleri Sabahat Tuncel, Nuri Yaman ve Hasip Kaplan ile 'Örgütlenmeden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı' Kamuran Yüksek'in bulunduğu heyet, Müftü ile yaklaşık 45 dakika sürdü.
     
    Görüşmede, 'bölgesel sorunlar' hakkında görüş alışverişi yapıldığı belirtildi. Ahmet Türk, görüşmenin ardından basına Kürtçe ve Türkçe olarak açıklamalarda bulundu.
     
    Türk, "DTP olarak halkların kardeşliği ile sorunların çözüleceğine inanıyoruz. Bugün bu sorunların barışçıl demokratik yöntemlerle çözümü konusunda neler yapmamız gerektiği konusunda buradaki kardeşlerimizle uzun uzun düşüncelerimizi paylaştık ve kendilerinin değerlendirmelerini aldık" dedi.
     
    Ahmet Türk, "Silah bırakmalarını istemek için PKK ile yakın kişilerle görüştünüz mü?" sorusuna karşılık ise "Tabii ortaklaştığımız birçok şey var. Günümüz dünyasında sorunların artık diyalog ile, ortak akıl ile çözüleceği inancı gelişiyor. Günümüzde artık sorunları silahla çözmenin mümkün olmadığını herkes söylüyor. Tabii ki bizim çağrılarımız zaten çok açıktır" cevabını verdi.
     
    Ahmet Türk, bir başka soruyu ise, "Biz meselenin askeri yöntemlerle çözülmeyeceğini her zaman ifade ettik. Partimiz hem operasyon sırasında hem de daha sonra dile getirdi. Biz meseleyi bu diyalogların güvenlikle ilgili bir diyalog olmaktan çok sosyal, ekonomik, politik, halkların kardeşliğini esas alan bir mantıkla yürütülmesini istiyoruz. Diyalogu sadece basit bir güvenlik meselesi olarak alırsak bu diyalog olmaz" diye yanıtladı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow