hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Doğu Afrika ülkesi Kenya'da kaos

    KAYNAKCNN TÜRK

    Kenya'da yeni finans tasarısına tepkiler zirveye çıktı. Protestocular başkent Nairobi'de parlamentoyu bastı, ateşe verdi. Milletvekilleri tünelden kaçarak kurtuldu. Polisin sert müdahalesinde 10 kişi hayatını kaybetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Polisten plastik mermili müdahale, Meclis’e giren protestocular. Doğu Afrika ülkesi Kenya’da tam bir kaos yaşanıyor.

    Doğu Afrika ülkesi Kenyada kaos

    Ülkedeki gerilimin nedeni hükümetin yeni finans tasarısı. Vergi zamlarını içeren paket bir kez daha protesto edildi. Parlamento önünde toplanan göstericiler polis barikatını aşmaya çalıştı. Güvenlik güçleri önce göz yaşartıcı gaza başvurdu. Ancak protestocular geri adım atmadı. Bunun üzerine müdahale sertleşti. Eylemcilere karşı plastik mermi kullanıldı. Bu sert müdahaleye rağmen protestocular Meclis’e girdi. Parlamentonun bazı bölümleri ateşe verildi, milletvekillerinin tünelden kaçtığı belirtildi.

    Kenya Meclisi, tartışmalı tasarıyı ikinci okumada onaylayarak üçüncü kez görüşülmesine karar verdi. Tasarı, üçüncü ve son kez de Meclis'ten onay alması halinde, imzalanmak üzere devlet başkanına gönderilecek. Devlet başkanı, tasarıya herhangi bir itirazının olması halinde, tasarıyı Meclis’e geri gönderebilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Doğu Afrika ülkesi Kenyada kaos

    Devlet Başkanı William Ruto, yaklaşık 2 yıl önce, işçilerin ve yoksul kesimlerin de desteğini alarak seçildi. Ancak o günden bu yana geçen süreçte Uluslararası Para Fonu gibi kurumların bütçe açığının kapatılması yönündeki talepleri ve halkın içinde bulunduğu hayat pahalılığı krizi ile karşı karşıya kaldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow