Dışişleri Bakanlığı'ndan Hocalı Katliamı'na kınama

Dışişleri Bakanlığı'ndan, Hocalı Katliamı'nın 27'nci yıl dönümü nedeniyle yapılan açıklamada, "Bu katliamı ve Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarındaki süregelen işgalini şiddetle kınıyoruz" denildi.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 26 Şubat 1992'de Azerbaycan'ın Yukarı Karabağ bölgesindeki Hocalı şehrine Ermenistan Cumhuriyeti birlikleri tarafından düzenlenen saldırıda, yüzlerce Azerbaycan vatandaşının öldürüldüğü, yaralandığı ya da esir alındığı bildirildi.
Sivil halka yöneltilen bu saldırganlık ve Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarını işgali neticesinde 1 milyondan fazla Azerbaycanlının yurtlarından edildiği ve kendi vatanlarında kaçkın hayatı yaşamaya mahkûm bırakıldığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:
"Bu katliamı ve Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarındaki süregelen işgalini şiddetle kınıyoruz. Azerbaycanlı kardeşlerimizin 27 yıl önce Hocalı'da maruz kaldıkları katliamın acısını derinden hissediyor ve samimiyetle paylaşıyoruz. Bu trajedide hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyor, tüm Azerbaycanlı kardeşlerimize taziyelerimizi sunuyoruz."
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
HABER... Trump 'Pandora'nın kutusunu açtı: Yüzde 10 hesabı
Macron'dan Trump'a vergi tepkisi: Acımasız ve dayanaksız
Tarife listesini duyuran Trump’tan yeni mesaj: Ameliyat tamamlandı, hasta hayatta ve iyileşiyor!
Musk için DOGE defteri kapanıyor mu? Bir sonraki hamlesi belli oldu: Vance duyurdu...
SON DAKİKA! Tek dertleri Türkiye! AŞİL KALKANI için dudak uçuklatan bütçe!