Dış basın krizi nasıl gördü?
Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan kriz, Avrupa medyasında geniş yer tuttu. Kriz Hollanda basınında da farklı şekillerde yorumlandı.
Haberin Devamı
/

Türkiye ve Hollanda arasında yaşanan gerilim başta Hollanda medyası olmak üzere dış basında da günün konusuydu.
DE TELEGRAAF
/

Hollanda'nın köklü gazetelerinden de Telegraaf; Rotterdam'daki Türk konsolosluğu önünde yaşananlara değinirken, "Patron biziz" başlığı attı. Gazete, Hollanda polisinin Türk vatandaşlara müdahale ettiği görüntülere de yer verdi.
Haberin Devamı
/

Gazete, Almanya'nın Dam meydanında protesto yapan Türklere de internet sitesinde geniş yer verdi.
ALGEMEEN DAGBLAD
/

Hollanda'nın önemli gazetelerinden Algemeen Dagblad, krize geniş yer ayırırken, Hollanda Başbakanı Rutte'nin seçimlere sayılı gün kala dahil olduğu krizi sorguladı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Gazete, "yılllardır Ankara ile hiçbir sorunu olmayan Rutte seçimlere bir kaç gün kala bunları yaşıyor. Bu sonuçlar onun zaferine destek olacaktır " ifadelerini kullandı.
DE VOLKSRANT
/

Gazetenin internet sitesinde; "Güçsüz diplomasi, gece boyunca yaşananlarla sona yaklaştı" başlığı yer aldı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Gazete okurlarına "Kim haklı?" diye sorarken, “Direksiyon kıramayız çarpışmak üzereyiz” başlıklı haber yorumunda, Hollanda Başbakanı Rutte’nin “patronu olduğu ülkede boyun eğen adam olmak istemediği ve diplomatik zarar ile yaptırım savaşını, sonra bakarız düşüncesiyle şimdilik kabullendiği” değerlendirmesi yapıldı.
BİLD
/

Alman Bild gazetesi, krizi ilk sayfasına taşırken Erdoğan'ın "Nazi" benzetmesine de geniş yer ayırdı. Gazete, milletvekillerinin görüşlerine de yer verdi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Frankfurter ALlgemeine Zeitung
/

Frankfurter ALlgemeine Zeitung Hollanda-Türkiye krizini birinci sayfasına taşırken, Türkiye'deki referandum kampanyalarının hiçbir kayıp yaşamadığına dikkat çekti.
The Guardian
/

İngiliz The Guardian gazetesi de Erdoğan'ın "Bedelini ödeyecekler" sözleriyle verdi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
CNN
/

ABD'li yayın kuruluşu CNN, internet sitesinde manşete taşıdığı haberde; "Türkiye ve Hollanda arasında tansiyon yükseliyor" başlığını kullandı.
Le Monde
/

Fransız Le Monde gazetesi de Fransa'nın Türkiye'ye olumlu yanıtlarına karşın hükümetin eleştirildiği ifadelerine yer verdi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Telegraph
/

The Daily Telegraph gazetesinin dünya haberleri sayfasının manşetinde ise "Erdoğan: 'Faşist' Hollanda ziyareti engellemenin bedelini ödeyecek" başlığı yer aldı.
Times
/

Meseleyi başyazısında işleyen The Times gazetesi ise Türkiye ve Hollanda arasındaki gerilimin hakaretlerin edildiği bir noktaya geldiğini yazdı. Bruno Waterfield ve Adam Sage imzalı makalede "Hollanda'daki genel seçimde aşırı sağın yükselişi ana akım partilerin manevralarıyla engellenemez" ifadeleri yer aldı:"Muhafazakar Hollanda Başbakanı Mark Rutte, seçime birkaç gün kala aşırı sağcı Geert Wilders'e olan desteği dağıtmayı hedefliyordu. İki siyasetçinin partileri başa baş bir yarış içinde."Üzücü bir şekilde, Türklere sert davranabileceğini göstermek isteyen Rutte, dikkatsizce hamlesi nedeniyle Wilders'in kampanyalarına itibar sağlamış oldu."