Danimarka'dan Türkiye'nin AB üyeliğine sert çıkış

Danimarka'daki iktidar partisinden Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik müzakerelerine dair sert çıkış geldi. Danimarka Liberal Parti Dış Politika Sözcüsü, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "demokratik olmayan inisiyatifleri" ve idam cezasını geri getirmeye olan desteği gerekçesiyle AB'nin Türkiye ile üyelik müzakerelerini sonlandırması gerektiğini söyledi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Liberal Parti Dış Politika Sözcüsü Michael Aastrup Jensen, Reuters'a yaptığı açıklamada, "AB'ye aday bir ülke için gerekli olan minimum kırmızı çizgi aşılmıştır" dedi.
Viyana Ankara arasında gerilim
Jensen, "Bu, müzakerelerde yalnızca bir duraklamaya değil, doğrudan sonlandırılmasına ve Türkiye'nin aday ülkeler listesinden çıkarılmasına neden olmalıdır" dedi.
Dışişleri Bakanlığı tarafından konu hakkında yazının yazıldığı sırada bir yorum yapılmadı.
Geçtiğimiz Pazar günü Avusturya Dışişleri Bakanı da Türkiye'nin AB üyelik müzakerelerini bloke etmekle tehdit etmişti.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Lüksemburg'da bu soruya yanıt aranacak: AB, ABD'nin tarifelerine misillemede bulunacak mı? "Küresel ticaret sisteminin paradigma değişimi"
Küresel piyasalar kırmızıya döndü, Trump vergileri ‘ilaç gerekli’ diyerek savundu! 'Ekonomik nükleer kış' uyarısı…
Hamas’tan İsrail’e roket yağmuru! Aylar sonra en büyük saldırı...
Trump'ı ölümle tehdit etmişlerdi! Uyarı geldi
2 hafta önce taburcu olan Papa’dan sürpriz: Aziz Petrus Meydanı'nda halkı selamladı