Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Kralı Selman ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud ile telefonda görüştü. Suudi Kralı, Suriye'de Esad'lı bir çözüm olamayacağını belirttiği görüşmede, Suriye'de rejimin ve Rusya'nın saldırılarının kaygı verici olduğunu, insani durumu daha da ağırlaştırdığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud ile bu gece telefon görüşmesi yaptı.
Suudi Arabistan'dan Suriye'ye kara operasyonu sinyali
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede, Nisan ayında İstanbul'da gerçekleştirilecek olan İslam İşbirliği Teşkilatı 13. İslam Zirvesi'yle ilgili hazırlıklar, başta Suriye olmak üzere bölgesel gelişmeler ele alındı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suudi Kralı'na başsağlığı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Suud Kralı Selman'ın, Suriye'de rejimin ve Rusya'nın Haleb'in kuzeyindeki saldırılarının kaygı verici olduğunu, insani durumu daha da ağırlaştırdığını söylediği belirtildi.
Güvenlik kaynaklarına göre İncirlik'e inen Suudi uçağı yok
Görüşmede, rejimle eşgüdüm içinde hareket eden PYD, YPG ve PKK unsurlarının Azez yönündeki saldırıları, ayrıca Türkiye'nin 13 Şubat'tan bu yana angajman kuralları çerçevesinde ağır top atışlarıyla mukabelede bulunması da konuşuldu.
İran'dan Suudi Arabistan'a uyarı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kral Selman'ın, muhalifleri hedef alan saldırılara son verilmesi, kuşatmaların kaldırılması ve insani erişimin sağlanması hususunda uluslararası camianın sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğini belirttikleri ifade edildi.
Katar'dan Suriye açıklaması: "Kara harekatı ABD ile birlikte planlandı"
Suriye'de Esad'lı bir çözüm olamayacağının dile getirildiği görüşmede, Yemen de dahil olmak üzere Türkiye ve Suudi Arabistan'ın bölgesel konulardaki görüş birliğine de işaret edildi.
Görüşmede, Nisan ayında İstanbul'daki İslam Zirvesi vesilesiyle Kral Selman'ın Türkiye'ye yapacağı ziyaretin her alanda güçlenen ikili ilişkilere ivme sağlayacağı da belirtildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Time dergisi açıkladı: İşte yılın en etkili 100 ismi!
Çarpıcı iddia: İsrail İran'ı vuracaktı, Trump reddetti! Gantz: ABD ile Orta Doğu’yu değiştirme vakti geldi!
Uzayda Yaşamın Şimdiye Kadarki En Güçlü Kanıtı Bulundu! Dünya’dan Yaklaşık 9 Kat Büyük Kütleye Sahip…
Sır görüşmenin perde arkası! Çözüm Davud’un yolunda değil...
ABD-Çin tarife restleşmesinde yeni gelişme: ‘Yüzde 245’ tehdidi geldi!