hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CNN TÜRK ABD Temsilcisi detayları anlattı! ABD: Bu savaş Ortadoğu için korkunç sonuçlar doğurur

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Pentagon'da ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile bir araya geldi. İki bakandan önemli açıklamalar yaptı. Ayrıntıları CNN TÜRK ABD Temsilcisi Yunus Paksoy aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant 7 Ekim’den bu yana 2.kez Pentagon'a geldi. Pentagon'da ABD Savunma Bakanı Lyold Austin ile görüştü ve "Kuzey’de güvenliği sağlamalıyız" dedi.

    ABD Savunma Bakanı Austin olası İsrail, Hizbullah savaşının bölge için felaket sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti. .

    İSRAİL HİZBULLAH İLE SAVAŞA GİRECEK Mİ?

    ABD Savunma Bakanı Lyold Austin, "Hizbullah’ın roket saldırıları İsrailliler için daha fazla acı anlamına geliyor. Hizbullah'ın giderek artan provokasyonları İsrail ve Lübnan halkını istemedikleri bir savaşa sürükleme tehlikesi taşıyor. Burada çıkacak bir çatışma bölgesel bir savaşa dönüşebilir" dedi.

    CNN TÜRK ABD Temsilcisi Yunus Paksoy detayları şu ifadelerle aktardı;

    Gallant, “Kuzeyde güvenliği sağlama ve sahadaki gerçekliği değiştirmeye kararlıyız" dedi. Bunu Austin’in açıklamalarıyla birlikte okumak gerekiyor. Acaba burada Hizbullah’a saldırmadan önce son durak Pentagon mu?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gazze hakkında konuşuldu. Austin, "İsrail’e ateşkes teklifini kabul ettikleri için teşekkür ediyorum" dedi. Bütün rehineler eve dönene kadar Gazze’de durmayacaklarını söyledi.

    İki bakan, “Tüm dünyaya 'Kuzeyde Lübnan'da gerçekliği değiştirmeye kararlıyız" dedi.

    Bölgesel çatışma istenmiyor ancak bir yandan da Lübnan’a yönelik de harekat masada. Hizbullah’n eylemleri İsrail için bölgede önemli bir faktör. 2006’da yaşananlar tekrar etmesi kaçınılmaz görünüyor.

    İSRAİL İKİ CEPHEDE NASIL SAVAŞACAK? İSRAİL’İN İKİ CEPHEDE DE SAVAŞABİLMESİ İÇİN ABD’YE İHTİYACI MI VAR?

    CNN TÜRK ABD Temsilcisi Yunus Paksoy:

    Başbakan Netanyahu İsrail'in iki cephede iki savaşa hazır olduğunu söylemişti. Bugün de İsrail Savunma Bakanı kuzeyde güvenliği sağlamaya ve sahadaki gerçekliği değiştirmeye kararlı olduklarını söyledi. Artık bunun bir varsayım olmaktan çıktığını, pentagon için bölgede topyekûn bir savaş çıkabileceğine dair bir hesap olduğunu bakanın bugünkü açıklamalarından görüyoruz. Eğer bu gerçekleşirse, İsrail askeri olarak ABD’ye bel bağlayabilir mi? Çünkü daha önce de ABD’nin bir şey söylediğini ve İsrail’in dinlemediğini görmüştük ama yine de siz askeri olarak onların arkasındaydınız.

    Pentagon Sözcüsü Tümgeneral Patrick Ryder:

    Soruyu takdir ediyorum ama bunun bir varsayım olmaktan çıktığına katılmıyorum. Bu bir varsayımdır. Bu, kesinlikle gerçekleşebilecek bir senaryo ama henüz gerçekleşmedi. Dolayısıyla şu anda odak noktamız kuzey sınırında yaşanan gerilimlere diplomatik bir çözüm bulmak. İsrail'in doğuştan gelen meşru müdafaa hakkına olan desteğimiz katıdır ve bu şekilde kalacaktır. İsrail'i ve kendilerini savunma kabiliyetlerini desteklemeye devam edeceğiz. Ancak konu sınırdaki gerilimlere ve bölgeye çapına geldiğinde, daha geniş bir bölgesel çatışma görmek istemiyoruz. Bu bakanlığımızın öncelikli odak noktası olmaya devam edecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow