hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çin'de roket denemesinde başarısız son

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Çin’in Henan eyaletinde gerçekleştirilen roket denemesi kötü bitti. Ateşleme testi sırasında kontrolden çıkan roket, havada ters dönüp yerleşim yeri yakınında yere çakıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Önce gökyüzüne yükseldi, sonra havada ters döndü. Ardından ise hızla yere çakıldı. Roket denemesi başarısızlıkla sonuçlandı. O anlar böyle görüntülendi.

    Çin’in Henan eyaletinde gerçekleştirilen roket denemesi kötü bitti. Roket test sırasında normal bir şekilde ateşlendikten sonra arıza nedeniyle fırlatma rampasından ayrıldı.

    Çinde roket denemesinde başarısız son

    Özel bir şirketin uzaya doğru fırlattığı roketin alevler için gökyüzünde yükseldiği, daha sonra güç kaybederek ters döndüğü görülüyor.

    Ardından Tienlong-3 adlı roket kalın siyah bir duman çıkararak yere çakılıyor. Büyük bir patlamanın ardından dört bir yanı alevler sarıyor.

    Düşen roketin küçük bir yangına sebep olduğu ve daha sonra söndürüldüğü ifade edildi.

    Yetkililer kazada can kaybı yaşanmadığını açıkladı. Roketin yerleşim yeri yakınında kontrolden çıkması endişeye sebep oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çinde roket denemesinde başarısız son

    Çinli sosyal medya kullanıcıları, şirketi gereken tedbirleri almamakla suçladı. Şirket ise test öncesinde çevre bölgelere uyarıların yapıldığını ve riskli bölgenin tahliye edildiğini savundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow