Çin'de otel yangını, 19 kişi öldü

Çin’in kuzeydoğusundaki Heylongciang eyaletinde bir otelde çıkan yangında 19 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi yaralandı.�
Şinhua ajansının haberine göre, ülkenin Heylongciang eyaletinin başkenti Harbin’e bağlı Songbei bölgesinde 4 katlı Hot Spring Leisure Oteli'nde sabah saatlerinde yangın çıktı.
Otelin yanı sıra yaklaşık 400 metrekarelik bir alana yayılan yangın, 105 itfaiye görevlisi ve 30 itfaiye aracının müdahalesiyle yaklaşık 3 saatte kontrol altına alındı.
Yangının ardından sağlık ve güvenlik görevlilerinin, 19 kişinin cesedine ulaştığı ve 23 yaralıyı da hastaneye kaldırdığı bildirildi.
Yetkililer, yangının otelin ikinci katındaki bir mutfaktan başladığını ve tüm binaya buradan yayıldığını belirtti.
Ayrıca soruşturma çerçevesinde otelin bağlı bulunduğu şirketin yasal temsilcisi gözaltına alındı.
Acil Durum Yönetim Bakanlığı kente denetim ekibi gönderirken, yerel hükümet de kent genelinde güvenlik denetimi başlattı.
Çin’de kasım ayında başkent Pekin’deki bir apartmanda yangın çıkmış ve 19 kişi hayatını kaybetmişti. Ayrıca 2010’da Şanghay’da bir binada çıkan yangında ise 58 kişi yaşamını yitirmişti.
SON DAKİKA
-
10. 24
Duvar arkası radar TSK envanterinde
-
10. 22
İSTANBUL TOPLU ULAŞIM ÜCRET TARİFESİ 2025! Öğrenci, tam aylık İETT, metro, metrobüs, Marmaray ne kadar, kaç TL basıyor?
-
10. 22
2025 ENGELLİ ARAÇ ÖTV LİMİTİ NE KADAR OLDU? ÖTV muafiyeti ile alınabilecek otomobillerin listesi!
-
10. 19
Trump, üçüncü dönem olası adaylığı için rakibini açıkladı
-
10. 15
Deprem bölgesine yönelik dış finansman akışı sürüyor
-
10. 03
Aydın'da kuvvetli rüzgar; çatılar uçtu, ağaçlar devrildi
EN ÇOK OKUNANLAR
Myanmar'daki depremlerde can kaybı 1700'e yükseldi! Yıkımın boyutu uydu görüntülerine yansıdı...
ABD’de Tesla bayileri önünde protestolar artarak sürüyor: "Elon'dan nefret ediyorsan korna çal"
Danimarka'dan ABD'ye "Grönland" tepkisi: "Yakın müttefiklerinizle bu şekilde konuşamazsınız"
Myanmar'ı vuran 7.7 büyüklüğündeki deprem: 334 atom bombası gücünde!
NATO'nun yıl içindeki en büyük tatbikatının öne çıkan ülkesi Türkiye oldu