hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ÇATIŞMALAR EN YÜKSEK SEVİYEDE! 17 Eylül'den bu yana.... | Video Haber

    KAYNAKCNN TÜRK

    Hizbullah ve İsrail arasındaki çatışmalar 8 Ekim'de başlamıştı. Ancak İsrail'in çağrı cihazları üzerinden gerçekleştirdiği siber saldırının ardından çatışmalar yoğunlaştı. Hizbullah, İsrail'e 100'den fazla roket attı. Çağrı cihazlarının patladığı 17 Eylül gününden bu yana neler oldu? Detaylar haberimizde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Önce Hizbullah, İsrail'e roket saldırıları düzenledi. Ardından İsrail, Hizbullah'a yanıt verdi. Günlerdir süren çatışmalar en yüksek seviyeye çıktı.

    İsrail savaş uçakları, 20 Eylül'de Lübnan'ın güneyinde yaklaşık bir yıldır süren çatışmaların en yoğun bombardımanını gerçekleştirmişti. Lübnan, İsrail uçaklarının başkent Beyrut'ta düzenlediği saldırılarda, ikisi Hizbullah'ın üst düzey komutanı olmak üzere kadın ve çocuklar dahil 45 kişinin öldüğünü bildirdi.

    Bunun üzerine Hizbullah, İsrail'in kuzeyine 150'ye yakın roket attı. İsrail ise Lübnan'ın güneyini hem savaş uçaklarıyla vurdu hem de Hizbullah'a ait roketlerin imha edildiğini duyurdu. İsrail'de bazı evlerde hasar meydana geldi.

    Beyrut'ta ise saldırılar can kaybına yol açtı. Saldırıda ölenler arasında 3 çocuğun da bulunduğu ve 70'e yakın kişinin yaralandığı kaydedildi.

    17 Eylül'de yaşanan ilk patlamalarda, ikisi çocuk en az 12 kişi öldü. Lübnan Sağlık Bakanlığı, en az 2750 yaralıdan 200'ünün durumunun ağır olduğunu açıklamıştı. Ardından, daha bir gün geçmeden, cenazelerin olduğu alanlar dahil binlerce telsiz daha patladı. 18 Eylül'de el telsizlerinin patlatılması sonucu 25 kişi öldü, yüzlerce kişi yaralandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow