Bylock'un kırmızı listesindeki kumpas sanığından 'Mor Beyin' savunması
İzmir'de "askeri casusluk davası kumpasını" kurdukları iddiasıyla yargılanan sanıklardan öğretim görevlisi Yılmaz Şen, "Mor Beyin" uygulamalarının mağduru olduğunu öne sürdü. Kendisi ve eşinin Bylock'a yoğun olarak girdiği tespit edilerek kırmızı listeye alınan Şen, "Son dönemde 11 bini aşkın kişinin ByLock mağduru olduğu ortaya çıktı. Ben de bu kişiler arasında olduğuma inanıyorum" dedi. Şen, FETÖ'ye para aktardığını gösteren MASAK raporlarını da reddetti.
İzmir'de "askeri casusluk" adıyla bilinen soruşturmadaki usulsüzlükler ile bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) yapılanmasına yönelik açılan davada, 43'ü tutuklu, 23'ü firari toplam 102 sanığın yargılanmasına devam edildi.
'Mor beyin' mağdurları için göreve iade KHK'sı masada
İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 29 Kasım günü başlayan ve haftada 2 gün olmak üzere 12 Ocak'a kadar sürecek duruşmaya tutuklu sanıklar, bazı tutuksuz sanıklar ve sanık avukatları katıldı.
Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kayıt altına alınan duruşmada, tutuklu sanıklardan öğretim görevlisi Yılmaz Şen, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock mağduru" olduğunu savundu.
Mor Beyin tuzağına düşen 10 hakim ve savcı göreve iade edildi
Emniyet kayıtlarına göre, eşine ve kendisine ait cep telefonlarından yoğun olarak "ByLock'a girilmesinden dolayı kırmızı işaret konulmasının gerçeği yansıtmadığını" öne süren Şen, "Ben ve eşim, kesinlikle ByLock programını kullanmadık. İnternetten bir program indirdiğinizde sizi başka bir eklentiye yönlendiriyor. Benim de böyle olduğunu düşünüyorum. Son dönemde 11 bini aşkın kişinin ByLock mağduru olduğu ortaya çıktı. Ben de bu kişiler arasında olduğuma inanıyorum" dedi.
Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Şen, MASAK raporlarında, kendisine ait banka hesap hareketlerini açıklarken, örgüte para aktarımı yapmadığını da ileri sürdü.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, "İzmir'deki askeri casusluk soruşturması"ndaki usulsüzlükler ile bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin polisin FETÖ/PDY'ye yönelik farklı zamanlarda düzenlediği operasyonlarda, aralarında eski Tümgeneral Hamza Koçyiğit, Roma Büyükelçiliği Askeri eski Ataşesi Kurmay Albay Mehmet Demirağ, Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın yaveri emekli Albay Gürsel Yüce ve rütbeli bazı askerlerin de bulunduğu çok sayıda şüpheli tutuklanmıştı.
Hazırlanan iddianamede, aralarında örgüt elebaşı Fetullah Gülen, gazeteci Tarık Toros, emekli albay Gürsel Yüce, eski Tümgeneral Hamza Koçyiğit, Roma Büyükelçiliği Askeri eski Ataşesi Kurmay Albay Mehmet Demirağ, FETÖ/PDY'nin "üst düzey yöneticileri" Mehmet Ali Büyükçelebi, Mehmet Ali Şengül, Mehmet Hanefi Sözen ve Naci Tosun'un da bulunduğu 43'ü tutuklu, 23'ü firari toplam 102 sanığın "silahlı terör örgütü kuruculuğu, yöneticiliği, üyeliği" suçlarından cezalandırılmaları isteniyor.
Davada, "askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" suçlamasıyla açılan kumpas davasında yargılanıp, hepsi beraat eden 357 kişiden bir kısmı ile emekli Askeri Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok ve emekli Jandarma Kurmay Albay Mustafa Önsel'in de aralarında bulunduğu 98 müşteki yer alıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA! Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Şam'da Ahmed eş-Şera ile bir araya geldi
ABD, HTŞ lideri Colani'nin Başına Koyduğu '10 Milyon Dolar' Ödülü Kaldırdı
SON DAKİKA! Almanya'daki Noel Pazarı Saldırganının Profili Ezber Bozdu
'Battaniyeli kaplanlar' geri gönderildi: Rejimin çöküşü sırasında Irak’a kaçan Esad'ın askerleri iade edildi
“Gölge Başkan” Elon Musk! Bütçe krizinde tartışmalar alevlendi: “Yetkinin kimde olduğu belli”