Boeing'de güvenlik krizi: ABD'li uçak üreticisinin tesisi panik modunda
Son dönemdeki uçak kazalarıyla gündemde olan Boeing'in Washington’daki tesisi, çalışanlar ve sendika yetkilileri tarafından “Panik modunda” olarak tanımlanıyor. Çalışanlar, özellikle 787 üretiminde ciddi kalite sorunları olduğunu ve bu durumun şirket üzerinde büyük baskı oluşturduğunu belirtiyor.
Boeing'de sular durulmuyor. ABD'li uçak üreticisi , Ocak ayında bir uçuş sırasında kabin panelinin patlamasıyla başlayan bir güvenlik kriziyle mücadele ediyor.
“TAMİR GEREKTİREN HATALI 787 JETLERİYLE DOLU”
Üretim hattı, düzenleyicilerin bir dizi soruşturma başlatmasıyla yoğun bir incelemeye alındı. Çalışanlar ve sendika yetkilileri, yöneticilerin kalite konusundaki endişeleri dile getirmemeleri için personeli baskı altına aldığını iddia ediyor. Çalışanlar, tesisin “Tamir gerektiren hatalı 787 jetleriyle dolu” olduğunu belirtiyor.
Bazı çalışanlar, Boeing 787 üretiminin Washington’dan Güney Carolina’ya taşınmasını sendika karşıtı bir hamle olarak görüyor ve bu durumun Boeing’in genel güvenlik sorunlarına katkıda bulunduğunu düşünüyor.
Deneyimli sendika çalışanları, fiziksel iş yapmamış kişilerin takım lideri olarak seçilmesi gibi uygulamaların şirketin mevcut sorunlarıyla bağlantılı olduğunu ifade ediyor.
Boeing, kalite güvencesi konusundaki eleştirilere veya sendikalarla ilgili şirketin duruşuna yorum yapmadı.
Öte yandan geçtiğimiz haftalarda, Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı, Boeing’in 346 kişinin ölümüne neden olan iki 737 Max kazası nedeniyle yargılanabileceğini duyurmuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Marine Le Pen suçlu bulundu
Marine Le Pen'in Siyasi Geleceği Tehlikede Mi? Son Gülen Kim Olacak?
Signalgate sonrası gizli toplantı iddiası! Trump, gazeteciyi mesajlaşma grubuna ekleyen Waltz'u kovacak mı? Perde arkasında konuşuldu...
Myanmar'daki depremlerde can kaybı 1700'e yükseldi! Yıkımın boyutu uydu görüntülerine yansıdı...
ABD’de Tesla bayileri önünde protestolar artarak sürüyor: "Elon'dan nefret ediyorsan korna çal"