BM'den çocuk evliliklerinin önlenmesi için adım

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu, üye ülkeleri çocuk evliliğini yasaklamaya mecbur bırakacak bir tasarıyı önümüzdeki ay genel kurulun oylamasına sunacak.
BM İnsan Hakları komisyonunda kabul edilen karar tasarısında özellikle kız çocuklarının evlendirilmesinin yasaklanması öngörülüyor. Oy birliği ile kabul edilen karar tasarısı Kanada ve Zambiya delegasyonları tarafından sunuldu. 'Girls not Brides' (Kızlar gelin değil) adlı uluslararası sivil toplum kuruluşuna göre, dünya genelinde her yıl 15 milyon kız çocuğu zorla evlendiriliyor.
700 milyon civarında kadının 18 yaşından önce zorla evlendirildiğini duyuran 'Girls not Brides', önlem alınmaması halinde çocuk yaşta evlendirilen kadınların sayısının 2050 yılında 1,2 milyara ulaşacabileceğini öngördüklerini açıkladı. Hindistan, Bangladeş, Nijerya gibi ülkelerin dünya üzerinde çocuk evliliğinin en çok yapıldığı ülkeler olduğu belirtildi.
İnsuyu Mağarası'nda acil durum
Hülya Avşar'dan Kılıçdaroğlu'na tazminat davası
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Time dergisi açıkladı: İşte yılın en etkili 100 ismi!
Çarpıcı iddia: İsrail İran'ı vuracaktı, Trump reddetti! Gantz: ABD ile Orta Doğu’yu değiştirme vakti geldi!
Uzayda Yaşamın Şimdiye Kadarki En Güçlü Kanıtı Bulundu! Dünya’dan Yaklaşık 9 Kat Büyük Kütleye Sahip…
Sır görüşmenin perde arkası! Çözüm Davud’un yolunda değil...
ABD-Çin tarife restleşmesinde yeni gelişme: ‘Yüzde 245’ tehdidi geldi!