hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BM üyesi 123 ülkeden UNRWA'ya destek mesajı

    BM üyesi 123 ülkeden UNRWAya destek mesajı
    expand
    KAYNAKAA

    Birleşmiş Milletler (BM) üyesi 123 ülke, İsrail'in BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) karşı faaliyetlerinden derin endişe duyduğunu belirterek UNRWA'ya destek mesajı verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aralarında Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yıldız'ın da bulunduğu 123 temsilci, BM Güvenlik Konseyi önünde toplanarak basına açıklamada bulundu. Grup adına konuşma yapan Ürdün'ün BM Daimi Temsilcisi Mahmoud Daifallah, "Topluca İsrail'in UNRWA'ya karşı adımlarından endişe duyduğumuzu belirtmek istiyoruz." dedi.

    Daifallah, UNRWA'nın hayat kurtarıcı operasyonlarını sürdürmeyi engelleyen yasa teklifinin de endişe verici olduğunun altını çizerek Gazze'de durumun "insani bir felaket" olduğunu anımsattı.

    UNRWA'nın "vazgeçilemez ve yeri doldurulamaz" bir rol oynadığını kaydeden Daifallah, Ajansın, Filistinli mültecilere sağlanan insani yardımın "bel kemiği" olduğunu söyledi.

    "UNRWA'YI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

    Kuveyt'in BM Daimi Temsilcisi Tarık Albanai de "UNRWA'nın faaliyetlerinin engellenmesi ya da askıya alınmasının çok ciddi insani, siyasi ve güvenlik riski doğuracağını belirtmek istiyoruz." diye konuştu.

    UNRWA personeline teşekkürlerini ileten Albanai, aynı zamanda Ajansın çalışmalarını da takdirle izlediklerini dile getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Filistin'in BM Daimi Temsilcisi Riyad Mansur da bugün 123 ülkenin bir araya gelerek çok güçlü bir mesaj verdiğini vurguladı.

    "UNRWA bizim için vazgeçilemez bir ajanstır. Onu savunmaya devam edeceğiz ve Genel Kurul'dan aldığı yetkisini sürdürecek." diyen Mansur, Filistinli mülteciler adına üye ülkelere teşekkürlerini iletti.

    Mansur, UNRWA'nın BM ve çok taraflı sistemin "en iyi başarı hikayesi" olduğunu ifade etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow