hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Biden'dan Trump çağrısı için geri adım

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, Trump için kullandığı "demokrasiye tehdit" sözlerinin arkasında olduğunu söyledi. "Trump'ı hedefe koymanın zamanı geldi" ifadelerinin ise hata olduğunu belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Başkanı Joe Biden, rakibi Donald Trump'a yönelik suikast girişimi sonrası basına açıklamalarda bulundu. Trump'ın demokrasiye bir tehdit olduğuna ilişkin söylemleri için geri adım atmayacağını söyledi.

    “Bir başkan onun söylediği gibi şeyler söylerken demokrasiye yönelik tehditten nasıl söz edersiniz? Birilerini kışkırtabileceği için hiçbir şey söylemiyorsun değil mi?”

    Bidendan Trump çağrısı için geri adım

    Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, bağışçılarla yaptığı bir telefon görüşmesi sırasında kullandığı "Trump’ı hedefe koymanın zamanı geldi" ifadelerine açıklık getirdi. “Bu kelimeyi kullanmak bir hataydı. Ona odaklanın demek istedim. Ne yaptığına odaklanın. Politikalarına odaklanın, münazarada söylediği yalanların sayısına odaklanın. Yani, bir sürü şey var. Bak, ilk günden diktatör olmak istediğimi söyleyen ben değilim.”

    Biden, Trump'ın Başkan Yardımcısı Adayı olarak James David Vance'i seçmesini de değerlendirdi. “Trump'ın bir klonu. Bu yüzden hiçbir fark göremiyorum.”

    ABD Başkanı Joe Biden, ilerleyen yaşı nedeniyle ABD başkanlık yarışından çekilme çağrılarına yanıt verdi. Başkanlık yarışında kalmaya devam edeceğini söyledi. “Ben yaşlıyım. Ama Trump’tan sadece üç yaş büyüğüm ve zihinsel durumum oldukça iyi. Üç buçuk yılda herhangi bir başkanın uzun zamandır yapamadığını yaptım. İnsanların neden ’tanrım, adam 81 yaşında’ dediklerini anlıyorum. 83, 84 yaşına geldiğinde ne olacak? Bu makul bir soru.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bidendan Trump çağrısı için geri adım

    Biden, bir sonraki münazara konusundaki kararlılığını da ifade etti. “Karar verdiğimiz gibi eylül ayında onunla tartışacağım.”

    ABD Başkanı, gizli servisin kendisine güven verdiğini söyledi. “Gördüğümüz şey, Gizli Servis'in yanıt verirken hayatlarını riske atmasıydı. Başkan için hayatlarını vermeye hazırlar. Soru şu, olanları tahmin etmeli miydiler? Bunun olmasını önlemek için yapmaları gerekeni yapmalı mıydılar? Bu bir soru, bu açık bir soru.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow