hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD Başkanı Biden'dan, Eygi'nin öldürülmesine ilişkin ilk açıklama

    ABD Başkanı Bidendan, Eyginin öldürülmesine ilişkin ilk açıklama
    expand
    KAYNAKAA

    ABD Başkanı Joe Biden, Türk-Amerikan vatandaşı aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail askerlerince öldürülmesine ilişkin ekibiyle görüştüğünü, ancak şu anda elinde henüz yeterince bilgi olmadığını belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Başkanı Biden, Michigan eyaletini ziyaretinde, İsrail askerleri tarafından öldürülen Eygi ile ilgili sorulara yanıt verdi. Biden, Eygi'nin öldürülmesiyle ilgili olarak ekibiyle bir görüşme yaptığını ve detaylı bilgilerin kendisine iletilmesinin ardından bir değerlendirme yapabileceğini belirtti.

    "HENÜZ BU BİLGİLERE SAHİP DEĞİLİM"

    ABD Başkanı, "Bu konuda sizin için daha fazla detay elimde olacak; ancak henüz bu bilgilere sahip değilim. Daha fazla bilgiye ihtiyacım var, o yüzden (Beyaz Saray'dan) geç çıktım, ekibimle telefondaydım, daha sonra elimde daha fazla bilgi olacak." şeklinde konuştu.

    ABD YÖNETİMİNDEN PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR

    Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi (NSC) Sözcüsü Sean Savett, Eygi'nin İsrail askerlerince başından vurularak öldürülmesine ilişkin AA muhabirinin sorusuna yazılı olarak cevap vermişti.

    Savett, açıklamasında, "Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'nin bugün Batı Şeria'daki trajik ölümünden dolayı derin rahatsızlık duyuyoruz, kalplerimiz onun ailesi ve sevdikleriyle beraber. Daha fazla bilgi için İsrail hükümetine ulaştık ve olayın soruşturulmasını talep ettik." ifadelerini kullanmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Dışişleri Bakanlığı da Eygi'nin öldürülmesiyle ilgili, "Ayşenur Eygi adlı Amerikan vatandaşının bugün Batı Şeria'da trajik ölümünün farkındayız. Eygi'nin ölümüyle ilgili ivedi şekilde daha fazla bilgi topluyoruz." açıklamasını yapmıştı.

    ABD'Lİ SENATÖR: İSRAİL'İ SORUMLU TUTUN

    ABD'li Maryland Senatörü Van Hollen, işgal altındaki Batı Şeria'da Eygi'nin İsrail askerleri tarafından öldürülmesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

    Senatör Van Hollen, açıklamasında, "ABD, Amerikan vatandaşlarının öldürülmesi dahil (İsrail'in) bu eylemlere kayıtsız kalamaz." ifadesini kullandı.

    İsrail'deki savaş kabinesinin yasa dışı yerleşimciler konusunu "kaşıdığını" kaydeden Van Hollen, ABD'nin bugüne kadar, İsrail askerlerinin öldürdüğü Amerikan vatandaşlarıyla ilgili somut ve tatmin edici dönüşler almadığını vurguladı.

    Van Hollen, "(Joe) Biden yönetimi, (Binyamin) Netanyahu hükümetinin sorumlu tutulmasını sağlamak için daha fazlasını yapmalı ve Amerikan vatandaşlarına zarar veren sorumluların yargılanmasını talep etmek için Amerikan nüfuzunu kullanmalıdır." vurgusunu yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow