hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | Biden'dan anayasa çağrısı: ''Diktatörler değil, kanunlar ülkesiyiz''

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD Başkanı Joe Biden'ın yargı reformu tartışılıyor. Biden, Kongre'ye eski başkanlara geniş kapsamlı dokunulmazlık kararını geri alan bir anayasa değişikliği teklifini sundu. Yüksek Mahkeme, bir süre önce dokunulmazlığı gerekçe göstererek Trump'ın yargılanmasını önlemişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BİDEN: KİMSE KANUNUN ÜZERİNDE DEĞİLDİR

    ABD Başkanı Joe Biden, "Hiç kimse kanunun üstünde değildir" adlı bir anayasa değişikliği çağrısında bulunuyorum. Bir başkan yargıya hesap verebilmelidir. Biz bir kanunlar ülkesiyiz, krallar ve diktatörler değil.'' dedi.

    Biden, Yüksek Mahkeme ile ilgili önemli reform önerilerini açıkladı. Kutuplaşmış bir mahkemenin tehlikeleri konusunda sert ifadelerle uyarıda bulunan Biden, bunun gelecekteki başkanlara aşırı yetkiler vereceğini savundu.

    "BAŞKANLARA DOKUNULMAZLIK VEREN KARAR GERİ ÇEKİLSİN"

    Biden, Kongre'den eski başkanlara geniş kapsamlı dokunulmazlık kararını geri alan bir anayasa değişikliği geçirmesini istedi;

    ''Tarihimizde hiçbir başkan, suç eylemleri için bu tür bir dokunulmazlık talep etmedi. Ve hiçbir eski başkana, bana, hiçbirine, herhangi bir istisna verilmedi ve verilmemeliydi.''

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Video Haber | Bidendan anayasa çağrısı: Diktatörler değil, kanunlar ülkesiyiz

    "18 YILLIK GÖREV SÜRESİ SINIRI OLSUN"

    Biden, Yüksek Mahkeme yargıçlarının ömür boyu olan görev sürelerini kısaltmayı öngören paketi kamuoyuyla paylaştı;

    ''En iyi yapının 18 yıllık görev süresi sınırı olduğuna inanıyorum. Bu, önümüzdeki on yıllar boyunca, aşırı bir gündem yürütmeye çalışanlar tarafından kuşatılan, aşırı bir mahkemeye dönüşmesini engelleyecektir.'' ifadelerini kullandı.

    ABD Yüksek Mahkemesi, 6 Ocak Kongre baskınındaki rolü ve 2020 başkanlık seçimlerine müdahale iddiaları için Trump'ın "bazı konularda dokunulmazlığı bulunduğuna" hükmetmişti. Bu da eski başkanın kasım seçimlerinden önce yargılanma ihtimalini neredeyse sona erdirdi. Biden, Yüksek Mahkemeyi hedef alarak karara tepki göstermişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow