hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beşar Esad genel af mı çıkardı? Son dakika! Suriye’de genel af mı çıktı?

    Beşar Esad genel af mı çıkardı Son dakika Suriye’de genel af mı çıktı
    expand

    Suriye’de meydana gelen iç karışıklıkların ardından ülke yoğun bir şekilde göç vermiş ve ülke genelindeki istikrarsızlık yıllar boyunca devam etmişti. Beşar Esad’ın aldığı karar ise hem Suriye içerisinde hem de diğer ülkelerde yer alan Suriyelileri yakından ilgilendiriyor. Peki, Beşar Esad genel af mı çıkardı? Suriye’de genel af ilan edildi mi?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suriye’de bir süredir konuşulan genel af meselesiyle ilgili ilk adım atıldı. Beşar Esad’ın ülke genelinde genel af ilan ettiğine yönelik haber ajanslarından son dakika bilgileri geçildi.

    SURİYE’DE GENEL AF İLAN EDİLDİ Mİ?

    Şam rejiminin resmi haber ajansı SANA, aftan 22 Eylül 2024 tarihinden önce basit suçlardan yargılanan veya hapse atılanlar ve asker kaçaklarının yararlanabileceğini belirtti. Kararnameye göre af hükümleri, saklanan ve adaletten kaçanları, yurtiçinde üç ay, yurtdışında ise dört ay içinde teslim olmadıkça kapsamayacak. Kararnamede ayrıca “topluma ve devlete ciddi saldırı teşkil eden bazı suçlar”, “rüşvet”, “sahtecilik” ve “genel ahlaka aykırı bazı kabahatler” af kapsamı dışında bırakıldığı vurgulandı. Suriye iç savaşının çıktığı 2011’den bu yana Esad, en az 20 kez genel af çıkardı. En son Ocak 2022’de af kararı çıkarılmıştı.

    AA TEYİT HATTI DETAYLARI PAYLAŞTI

    Beşar Esad 22 Eylül Pazar günü yayınladığı bir kanun hükmünde kararname ile asker kaçaklarını ve basit suçluları kapsayan bir af çıkardı. Suriye'nin resmi haber ajansı SANA'da yer alan haberde söz konusu kararnamede Askeri Ceza Kanunu'nda açıklanan iç ve dış kaçış suçlarının faillerine verilecek cezanın tamamı için genel af öngörülmekte olduğu bildirildi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Söz konusu affın, kamu ve devlete güvenliğini etkileyen suçlar, rüşvet, sahtecilik ve genel ahlaka aykırı bazı suçlar haricinde küçük suçlar ve ihlaller için geçerli olacağı açıklandı.  

    Haberde bu affın, inşaat kontrol yasalarında öngörülen bazı kabahatleri, finansal suçları, elektrik hırsızlığını, iletişim hizmetlerinin hileli kullanımını kapsamadığı ifade edildi. 

    Haberde ayrıca yurtdışına kaçan asker kaçaklarının dört ay içinde, ülke içindeki kaçakların ise üç ay içinde teslim olmadıkları sürece aftan yararlanamayacakları belirtildi. 

     Kaynak (hurriyet.com.tr - AA)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow