hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Barselona konut krizine çözüm buldu

    KAYNAKAFP

    Konut krizi dünyanın birçok ülkesinde büyüyen bir sorun olmaya devam ediyor. İspanya'nın önde gelen turist merkezlerinden Barselona'da yaşanan konut krizine karşı bir dizi önlem alınıyor. Kira fiyatlarını düşürmek için 2028 yılına kadar turistlere daire kiralamak yasaklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    10 BİN KONUT İÇİN TURİSTİK KİRALAMALAR YASAKLANIYOR

    Avrupa turistlerden bunaldı, önlem üstüne önlem alıyor. Son olarak İspanya'nın önde gelen turist merkezlerinden Barselona'da yaşanan konut krizini önlemek için harekete geçildi. Şehirde 10 bine yakın konutun kısa dönemli kiralama ruhsatlarının 2028 yılına kadar kademeli olarak iptal edileceği açıklandı.

    Barselona, arzı 9.600 evde dondurduğu 2014 yılından bu yana kısa süreli kiralama ruhsatı vermedi. Şehirde son 10 yılda yerel halk için konut arzı azalırken kiralarda büyük artışlar yaşandı.

    Benzer sorunlarla boğuşan İspanya adaları Mallorca ve İbiza'da geçen ay binlerce kişi kitle turizmini protesto etmek için sokağa dökülmüştü. Göstericiler, uygun fiyatlı konutların azlığı, sıkışık yollar ve düşük yaşam kalitesine sebep oldukları gerekçesiyle turistleri protesto etmişlerdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünya genelinde de birçok şehirde kiralık turistik mülklerin kontrol edilmesine yönelik önlemler kabul edildi. New York, Vancouver ve Tokyo, ev sahiplerinin kiraladıkları dairelerde yaşamasını şart koşuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow