hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Fidan, New York’ta Gazze Konulu Bakanlar Toplantısı'na katıldı

    Bakan Fidan, New York’ta Gazze Konulu Bakanlar Toplantısına katıldı
    expand
    KAYNAK DHA, İHA

    New York'ta temaslarını sürdüren Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze Konulu Bakanlar Toplantısı'na katıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD’nin New York kentinde temaslarını sürdüren Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Arap Ligi ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze Temas Grubu’nun Avrupa Birliği ve Norveç ile iş birliği halinde düzenlenen Gazze Konulu Bakanlar Toplantısı'na katıldı. Bakan Fidan, ayrıca Mısır Dışişleri Bakanı Badr Abdelatty ve Hollanda Dışişleri Bakanı Caspar Veldkamp ile de bir araya geldi.

    Bakan Fidan, Mısırlı ve Hollandalı mevkidaşlarıyla görüştü

    Bakan Fidan, Türkevi'nde Mısır Dışişleri, Göç ve Yurtdışı Mısırlılar Bakanı Badr Abdelatty ile baş başa görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye-Mısır arasında ekonomik ilişkileri geliştirmenin yolları ve ikili iş birliğinin çeşitli yönleri ele alınırken, ayrıca bölgesel gerilimin daha fazla artmasının engellenmesinin önemi vurgulandı.

    Bakan Fidan, New York’ta Gazze Konulu Bakanlar Toplantısına katıldı

    "Türkiye, Hollanda için olduğu kadar AB için de önemli bir ortak"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakan Fidan ikili temasları çerçevesinde Hollanda Dışişleri Bakanı Caspar Veldkamp ile de bir araya geldi. Bakan Veldkamp, görüşmeye dair sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türk meslektaşım Hakan Fidan tarafından sıcak bir şekilde karşılandım. Türkiye, Hollanda için olduğu kadar AB için de önemli bir ortak. Ticaret ve güvenlik de dahil olmak üzere birçok alanda iş birliğimizi sürdürmekten mutluluk duyuyorum" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow